JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg 2023

Hå kommune

Partiet gikk fram, men Jeanette fra SV er fortsatt alene i kommunestyret

- Skal gjøre alt jeg kan for å presse i en litt mer rødgrønn retning

LOVER SYNLIGHET: - Jeg skal bruke kommunestyret og talerstolen godt, komme med masse bra SV-saker framover og håpe på gjennomslag, sier Jeanette Lea Romslo fra SV i Hå som også er leder av Fagforbundet ung.

LOVER SYNLIGHET: - Jeg skal bruke kommunestyret og talerstolen godt, komme med masse bra SV-saker framover og håpe på gjennomslag, sier Jeanette Lea Romslo fra SV i Hå som også er leder av Fagforbundet ung.

Bjørn A. Grimstad

Hun håpet på en ekstra SV-stol i Hå kommunestyre, men til tross for framgang blir Jeanette Lea Romslo (25) fortsatt sittende alene der. Og det i et langt mer utfordrende politisk landskap.

2023091212324020230912195334

vigdis.alver@fagbladet.no

Valgnatta har sagt sitt, og sørger for store endringer i det politiske styret av landbruks- og pendlerkommunen Hå i Rogaland. Det er dreining også her mot et mer konservativt styre der Frp, Høyre og KrF har gjort et godt valg.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å presse Hå i en litt mer rødgrønn retning, men det blir tøffere og mer utfordrende å forhandle enn før valget, sier Romslo, som var SVs ordførerkandidat i dette valget. 

{f1}

SV-framgangen til 3,2 prosent, fra 2,5 prosent, er ikke nok til flere SV-stoler i kommunestyresalen. Da måtte resultatet ha kommet nærmere 4-tallet, sier Romslo. 

Hennes største mål er å ikke være den eneste fra sitt parti i kommunestyret

– Skulle gjerne sett at det hadde gått bedre. Men samtidig vi har gjort vårt beste valg i Hå siden 2003, og fått tilliten til å fortsette i kommunestyret. 

Fagforbundets leder om Høyres historiske valgseier: – Jeg er bekymra

Mindre opposisjon

Det er dagen derpå – hun er sliten og skuffet. SV har også mistet muligheten til Ap-samarbeid, for Arbeiderpartiet går i posisjon med Høyre, KrF, Frp og Senterpartiet.

{s1}

– Det blir spennende å se hvordan det går. Det er noen store saker der de har vært svært uenige, sier Romslo. 

– Vi blir også en mindre opposisjon. SV fikk 295 stemmer i Hå, og de skal jeg jobbe aktivt for. Folk skal fortsette å merke at SV er i kommunestyret, særlig når det gjelder rettferdig fordeling og ikke minst på klima og miljø.

I MINDRETALL: Valget har sørget for store politiske endringer i  Hå i Rogaland. Jeanette Lea Romslo er fortsatt alene fra SV i kommunestyret, og kan ikke lenger samarbeide med Arbeiderpartiet som skal være i posisjon med blant annet Høyre og Fremskrittspartiet.

I MINDRETALL: Valget har sørget for store politiske endringer i Hå i Rogaland. Jeanette Lea Romslo er fortsatt alene fra SV i kommunestyret, og kan ikke lenger samarbeide med Arbeiderpartiet som skal være i posisjon med blant annet Høyre og Fremskrittspartiet.

Bjørn A. Grimstad

Marte (39) fortsetter som ordfører i minikommunen

Vil jobbe for gjennomslag

– I forrige periode fikk vi i SV gjennomslag for at de på sosialhjelp får barnetrygd tilbake, og det skjedde i Hå før Stortinget besluttet det. Og vi fikk til klimaregnskap i kommunen. 

– Jeg skal bruke kommunestyret og talerstolen godt, komme med masse bra SV-saker framover og håpe på gjennomslag.

Romslo kjenner også godt på at flere rødgrønne byer har falt til fordel for høyresiden. 

– Høyre har lovet privatisering, nå må vi være vaktbikkje og passe på at medlemmene våre får gode arbeids- og lønnsvilkår, understreker Romslo, som også er leder av Fagforbundet Ung. 

Valget i Hå

Kommunen teller 19665 innbyggere, og det er 33 plasser i kommunestyret.

Nå er Hå-lista blitt mer enn halvert, etter å ha vært det største partiet i forrige periode. Ap har mistet en representant, Senterpartiet har mistet to, Høyre har fått to og KrF en ny representant. Fremskrittspartiet har fått doblet sine representanter. INP og Konservativt har fått inn en representant hver. SV har fortsatt en plass i kommunestyret.

Det fortsatt KrF-ordfører, og Senterpartiet mister varaordføreren til Frp. 

(kilder: nrk.no/Jeanette Lea Romslo)

Folk skal fortsette å merke at SV er i kommunestyret

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy