JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagbevegelse og politikere i dyp sorg: – Hans-Christian var en bauta

Jonas Gahr Støre sier at Arbeiderpartiet har mistet en kjær partifelle og tillitsvalgt.

Jonas Gahr Støre sier at Arbeiderpartiet har mistet en kjær partifelle og tillitsvalgt.

Jan-Erik Østlie

Ap-leder Jonas Gahr Støre mottok meldingen om Hans-Christian Gabrielsens bortgang med sjokk og dyp sorg.

2021030914231920210309142437

redaksjonen@fagbladet.no

I tillegg til å være LO-leder var Hans-Christian Gabrielsen medlem av partiets sentralstyre og svært sentral i utformingen av Arbeiderpartiets politikk på mange områder.

– Hans innsats betød mye for veldig mange. Hans-Christian tok stort ansvar og fikk stort ansvar. Både i partiet og det norske samfunnslivet er det mange som kjenner sorg og stor takknemlighet i dag, sier Jonas Gahr Støre til FriFagbevegelse.

Fagforbundets Mette Nord i dyp sorg

Brant for rettferdighet

Gahr Støre mener Gabrielsen sto for selve verdien i sosialdemokratiet og arbeiderbevegelsen med et veldig fokus på å omsette politikk som betød noe for folk.

– Hans-Christian var en bauta. Han levde og brente for solidaritet og rettferdighet og trygghet for arbeidsfolk. Hans engasjement og innsats har vært utrettelig gjennom mange år, på arbeidsplassen i industrien, som tillitsvalgt i Fellesforbundet og de siste årene som høyt respektert LO-leder, sier Støre videre.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er død

Erna Solberg: – En tydelig motstander

Statsminister Erna Solberg sier at meldingen om at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er død, var en sjokkartet beskjed å få.

Gabrielsen døde tirsdag, 53 år gammel. Solberg minnes en politisk motstander som hun mener regjeringen hadde et godt samarbeid med.

– Hans Christian er jo en mann vi politisk ikke nødvendigvis var enig med, men det er jo en person som vi i regjeringen har samarbeidet mye med på mange ulike områder. En hyggelig fyr med mye humor, sier hun til NTB.

Samtidig sier hun at det var en sjokkartet melding å få. Hennes tanker går til hans nærmeste familie og medarbeidere.

– Noen ganger har vi vært politisk uenige, men jeg har opplevd også at han har vært opptatt av å sette de viktige fagpolitiske sakene på dagsordenen og vært en god samarbeidspartner og en tydelig motstander i politiske debatter, sier hun.

{f1}

Deltok på sekretariatsmøte i går

Leder av Norsk sjømannsforbund (NSF), Johnny Hansen og Norsk sjøoffisersforbunds leder, Hans Sande, sender sine varmeste tanker til Gabrielsens nærmeste familie.

– Denne triste nyheten kom som et sjokk for alle. Senest i går deltok Gabrielsen i LOs sekretariatsmøte. Han har til siste slutt kjempet for arbeidsfolks rettigheter. Vi har mistet en bauta i fagbevegelsen og en forkjemper for norske sjøfolks interesser, sier Johnny Hansen.

– Det er med dyp sorg og sjokk vi i dag har mottatt den triste meldingen om LO-leder Hans-Christian Gabrielsens bortgang. Han var en framsynt og samlende LO-leder som Norsk Sjøoffisersforbund samarbeidet meget godt med. Våre tanker går nå til kona Trine, datteren Camille og hans nærmeste familie, sier Hans Sande.

Sjokkert over hans bortgang

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen er i sjokk etter å ha mottatt meldingen om Gabrielsens bortgang.

– Det er helt utrolig og så uvirkelig at jeg ikke klarer å si noe som helst, var hans korte kommentar til Frifagbevegelse.

Fellesforbundets leder Jørn Eggum sier i en kort uttalelse at han er i sjokk etter å ha fått nyheten om at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er død.

– Jeg er i sjokk og er fullstendig tom. Helt uvirkelig, skriver Eggum i en SMS til NTB.

Hans-Christian Gabrielsen

Alder: 53 år (født 27. juli 1967)

Oppvokst på Slemmestad i Røyken kommune.

Utdanning: Tok fagbrev som prosessoperatør på Tofte Industrier, der han jobbet fra 1984 til 1995.

Forbundsliv: Ble ansatt i Fellesforbundet i 1996 og ble valgt til 2. nestleder i forbundet i 2003. I 2013 ble han valgt til 2. nestleder i LO, før han i mai 2017 ble valgt til LO-leder.

Politiske verv: Var medlem av kommunestyret i Røyken for Arbeiderpartiet fra 1995 til 2003.

Privat: Var gift og hadde ett barn fra et tidligere ekteskap.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy