JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet er fornøyd med sammensetningen av regjeringen. Tre fagforbundsmedlemmer er blitt ministre

Leif Martin Kirknes

Fagforbundets leder Mette Nord er positiv til sammensetningen av den nye regjeringen, og mener statsrådene er skodd for å ta regjeringsplattformen fra ord til handling.

2021101414194220211014141942

marte.bjerke@fagbladet.no

Det er en blanding av erfarne og nye statsråder som skal lede store sektorer hvor Fagforbundet har mange medlemmer.

I går lekket NRK at styreleder i KS, Bjørn Arild Gram (Sp), skal lede Kommunal- og distriktsdepartementet.

– Å ha en kommunalminister i Bjørn Arild Gram som har bred erfaring fra KS og lokalpolitikken, er en styrke. Vi ser fram til å samarbeide med ham, blant annet om tillitsreformen som er et viktig punkt i regjeringsplattformen, sier Mette Nord på Fagforbundets nettsider.

LES OGSÅ: Den nye regjeringen er klar – Støre presenterer kvinnesterkt lag

Fagforbundsmedlemmer skal styre Norge

Tre fagforbundsmedlemmer skal være med på å styre Norge framover: Anette Trettebergstuen (Ap) som kulturminister- og likestillingsminister, Jon-Ivar Nygård (Ap) som samferdselsminister og Bjørnar Skjæran (Ap) som fiskeri- og havminister.

Mette Nord er for øvrig svært fornøyd med at flertallet i Støres regjering er kvinner.

– Jonas Gahr Støre viderefører trenden fra Jens Stoltenberg sin andre regjering. Det sender et viktig signal om likestilling, mener Nord.

LES OGSÅ: Dette sier fagforbundstopper om regjeringsplattformen

Forventninger til at privatiseringen av velferdstjenestene er over

Hun og Fagforbundet har nå store forventninger til de nye statsrådene:

– Med Ingvild Kjerkol (Ap) som helse- og omsorgsminister og Tonje Brenna (Ap) som kunnskapsminister har Fagforbundet forventninger til at høyreregjeringens privatisering av velferdstjenestene er over og at de store pengene skal brukes på høyere bemanning i barnehagene, mer kvalitet i SFO og flere hele faste stillinger i eldreomsorgen, sier lederen av Fagforbundet.

Arbeids- og integreringsminister Hadia Tajik (Ap) er også en av dem Fagforbundet kommer til å jobbe tett med framover.

– Hun er en dreven politiker som har fire år bak seg i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget og har god kunnskap om det norske arbeidslivet. Vi har merket oss Hadias sterke engasjement i blant annet Stendi-saken og har store forventninger om at hun bidrar til å rydde opp i arbeidslivet og trygge de ansattes interesser, sier Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy