JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Våre tanker og vår solidaritet går til det ukrainske folk

Fagforbundet fordømmer Putin-invasjon

PÅ FLUKT: Tusenvis av ukrainere har lagt ut på flukt for å komme seg ut av storbyene og bort fra den russiske invasjonen som begynte denne uka.

PÅ FLUKT: Tusenvis av ukrainere har lagt ut på flukt for å komme seg ut av storbyene og bort fra den russiske invasjonen som begynte denne uka.

Emilio Morenatti / AP / NTB

Fagforbundet og Mette Nord fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina.

2022022412350020220315150020

oystein.windstad@fagbladet.no

– Fagforbundet fordømmer Russlands brudd på folkeretten og invasjonen av Ukraina. Våre tanker og vår solidaritet går til det ukrainske folk, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Natt til i dag gikk det russiske militære til storstilt angrep og invasjon av Ukraina. Putin har fått støtte av hviterussiske soldater i angrepet som har som mål å avsette den demokratisk valgte regjeringen i Ukraina.

FORDØMMER: Fagforbundets leder Mette Nord fordømmer angrepet på Ukraina som allerede nå har kostet flere sivile liv.

FORDØMMER: Fagforbundets leder Mette Nord fordømmer angrepet på Ukraina som allerede nå har kostet flere sivile liv.

Leif Martin Kirknes

Ho er kåra til årets arbeidsgjevar

– Solidaritet med sivilbefolkningen

Flere tillitsvalgte i Fagforbundet har uttrykt fordømmelse av invasjonen og solidaritet med krigens ofre. Blant dem er leder av Fagforbundet Bergen, Sara Bell, som skriver på sin Facebook-side:

«En forferdelig dag for ukrainere. Min solidaritet er med sivilbefolkningen som rammes. Med gravide kvinner, med barnefamilier, folk som er avhengig av å jobbe for å betale regningene sine, med de eldste, som ikke kan løpe fra bomber og luftangrep – og med ungdommen, som får fremtiden sin gjort utrygg, som kanskje ser fremtiden sin bli smadret. Min solidaritet er med dem som ikke kan forsvare seg mot eller skjerme seg fra motbydelige, ulovlige og utilgivelige krigshandlinger.»

Det blir en markering foran den russiske ambassaden i Oslo kl. 17:00 torsdag. Demonstrasjonen er arrangert av blant andre flere politiske partier og fagforeninger.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy