JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatt drept på jobb

Fagforbundet krever ny vurdering av Nav-sikkerheten

Leif Martin Kirknes

– Arbeidet med sikkerheten på Nav-kontorene er ikke i mål, sier forbundsleder Mette Nord.

2021092309050020211006092314

knut.nygaard@fagbladet.no

Fagforbundets krav om å vurdere sikkerheten på nytt kommer etter at en ansatt ved Nav Årstad i Bergen døde, og en annen ansatt ble skadet etter knivstikking.

– Vold og trusler skal ikke være en del av arbeidslivet, og selv om det har blitt arbeidet systematisk for å øke sikkerheten til de ansatte på de lokale Nav-kontorene, må vi likevel konkludere med at arbeidet ikke er i mål, sier Mette Nord til Fagforbundets egne hjemmesider.

Nav-ansatt drept på jobb: – Ingen grunn til å tro at de ikke har tenkt på sikkerheten, sier tillitsvalgt

Fagforbundet organiserer mange ansatte i Nav over hele landet. Denne typen hendelser viser hvilken risiko de ansatte i Nav står i. Nav-ansatte er daglig utsatt for krevende situasjoner i kontakten med mennesker som står i kritiske livssituasjoner, skriver forbundet.

På hjemmesiden viser Fagforbundet til tall fra Nav, som viser at det hittil i år er rapportert inn over tusen tilfeller av trusler, hatytringer, vold og utskjelling som har rammet de ansatte. 

– Nå skal de ansatte i Nav få ro. De skal få tid til å være sinte og lei seg, – tid til å sørge. Samtidig skal de vite at Fagforbundet vil fortsette jobben med å sikre at de har en trygg arbeidsplass, sier Mette Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy