JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet mener kompetansekrav kan svekke tilbudet til sårbare barn

Colourbox

Nå må du ha bachelorgrad for å arbeide i barnevernsinstitusjoner. Fagforbundet kjempet imot, men ble ikke hørt. Nå mener forbundet at bestemmelsen kan svekke tilbudet.

2022061613071220220616145024

per.flakstad@fagbladet.no

Fagforbundets landsstyre er sterkt kritisk til at det nå stilles krav til universitets- og høyskoleutdanning for å arbeide i sentrale velferdstjenester.

I en fersk uttalelse heter det at bestemmelsen fører til at fagarbeidere og ansatte uten formalisert kompetanse blir skjøvet ut, noe som vil gi dårligere tjenester i barnevernet.

Ifølge forbundet kan normer og kompetansekrav virker mot sin hensikt når de ikke er mulig å gjennomføre selv om intensjonen bak kravene kan være den aller beste.

Tilliten til barnevernet øker: – De ansatte skal vite at befolkningen heier på dem

Landsstyret mener det trengs et mangfold av kompetanse for å ivareta sårbare barn og unge. Erfaring og personlig egnethet er også viktige faktorer i arbeidet for barn med ulike og sammensatte behov. Ifølge uttalelsen er det svært alvorlig at det ikke lenger er plass til fagarbeideren og assistenten i institusjonsbarnevernet.

Løgnfabrikker og grupper på Facebook sprer falske nyheter om barnevernet

«Kompetansekrav gjør også arbeidsplassene til ansatte uten formell kompetanse utrygge, fordi de må leve med at de kan miste jobben dersom det kommer andre med formell kompetanse. Vi ser allerede at vikarer i institusjonsbarnevernet som ikke oppfyller bachelorkravet, har problemer med å få videre jobb. Dette er ansatte som har jobbet i tjenesten i årevis, som har mye god erfaring, og som Bufetat er helt avhengige av for å gi et forsvarlig tilbud», skriver landsstyret i uttalelsen.

De ber derfor regjeringen revurdere og stoppe det de kaller en «avskilting» av fagarbeidere og assistenter i institusjonsbarnevernet.

Fagforbund-veteran melder seg ut i protest mot forbundets barnevern-politikk

«Regjeringen og Stortinget må ta inn over seg at det er behov for et mangfold av kompetanse blant de ansatte i velferdstjenestene.», heter det i uttalelsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy