JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet sier nei til rusreformen

– Avkriminalisering er ikke det som vil gi et bedre arbeid på rus, sier Odd-Haldgeir Larsen.

– Avkriminalisering er ikke det som vil gi et bedre arbeid på rus, sier Odd-Haldgeir Larsen.

Per Flakstad

Fagforbundet, LOs største forbund, tar avstand fra regjeringens rusreform, skriver Klassekampen.

2021031909585020210319124105

«Høyreregjeringens forslag er ikke en helsereform, men i første rekke en avkriminaliseringsreform», skriver landsstyret i Fagforbundet i en uttalelse, ifølge Klassekampen.

Forbundet tar klart avstand fra prinsippet om en generell avkriminalisering av narkotikabruk og besittelse av narkotika til eget bruk.

– Straffeforfølging av rusmisbrukere løser ingenting, men det vi savner, er tiltak for behandling og oppfølging

De ønsker straffrihet for rusavhengige, men åpner for at brukere uten rusproblemer skal kunne følges opp av politiet, skriver avisen.

Tillitsvalgte: Ja til rusreform!

I tillegg er Fagforbundet, som ber Stortinget avvise reformen og sende den tilbake til regjeringen, kritiske til at rusavhengige ikke sikres behandling.

Nestleder i Fagforbundet Odd-Haldgeir Larsen sier til Klassekampen at det finnes ulike meninger om rusreformen blant Fagforbundets 200 yrkesgrupper.

– Men det alle er enige i, er at vi trenger en rusreform med mer fokus på forebygging, behandling og ettervern. Avkriminalisering er ikke det som vil gi et bedre arbeid på rus, sier Larsen.

Her kan du lese Fagforbundets høringssvar til rusreformen

(©NTB)

kristian.aaser@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy