JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet Trøndelag: – Giske har gjort svært mye bra for fagbevegelsen

– GJORT MYE: Gunn Elin Høgli er leder av Fagforbundet i Trøndelag. Hun har ikke tatt stilling til saken om videoen med Giske, men sier generelt at han som politiker har gjort svært mye for både Trøndelag og fagbevegelsen.

– GJORT MYE: Gunn Elin Høgli er leder av Fagforbundet i Trøndelag. Hun har ikke tatt stilling til saken om videoen med Giske, men sier generelt at han som politiker har gjort svært mye for både Trøndelag og fagbevegelsen.

Anne Siri Renå

Lederen av Fagforbundet i Trøndelag snakker varmt om Trond Giske i mediestormen som har oppstått etter ny bekymringsmelding til Ap.

2019022214390020230821171436

oystein.windstad@fagbladet.no

Det har kommet mange reaksjoner etter at en av Fagforbundets tillitsvalgte sendte en bekymringsmelding til Ap.

Meldingen ble sendt etter at Trond Giske hadde danset med en ung kvinne på bar i Oslo.

Det var Fagforbundets nestleder i Sykehus og helse Oslo Knut Sandli som sendte bekymringsmeldingen til partisekretær i Ap Kjersti Stenseng.

Til Fagbladet forklarer Sandli bakgrunnen for at han sendte videoen til Ap.

– Jeg håpet jo å være lynavlederen. Da jeg så videoen, visste jeg at det kom til å sprekke i mediene uansett, sier han.

Giske-støtte fra Fagforbundet i Trøndelag

Saken har skapt stor debatt, også på Fagbladets Facebook-side. Mange lesere har reagert negativt på bekymringsmeldingen mot Trond Giske og mener han er utsatt for en heksejakt.

Lederen av Fagforbundet i Trøndelag Gunn Elin Høgli har merket mediedekning rundt Giske-videoen, men kjenner saken bare gjennom mediene.

– Jeg vil være varsom med å uttale meg om selve saken og innholdet i den. Det jeg vil si, er at Giske er en av de beste politikerne vi har i Trøndelag. Han har gjort veldig mye for oss i fagbevegelsen. Jeg kjenner ham som en dyktig Ap-politiker som bestandig har snakket Trøndelag sitt beste og har gjort svært mye for fagbevegelsens saker. Han er faglig dyktig, sier Høgli til Fagbladet.

• Fagforbundet-tillitsvalgt: – Derfor varslet jeg om Giske-videoen

Advokat: – Kollegaer har plikt til å varsle

Trond Giske er kjent for å ha stor støtte i flere deler av fagbevegelsen. Mange av Fagbladets lesere stiller spørsmål på Facebook om hvordan en person som ikke har snakket med kvinnen i videoen, som ikke er medlem av Ap, kan sende inn en bekymringsmelding til partiet.

Birthe Eriksen jobber som advokat, har skrevet doktorgrad om varsling og forsker på temaet.

– Om noen jobber sammen, står det i Arbeidsmiljøloven at alle kollegaer har en plikt til å varsle om en ser noe en tror kan være trakassering eller mobbing. Dette fordi den det gjelder, kan være i en for sårbar situasjon til å ivareta egne interesser og rettsvern, sier Eriksen.

Hun sier at det ikke er noe forbud for utenforstående om å melde ifra om mulige forhold.

• Privat selskap vil ta over kommunenes lønninger – Fagforbundet frykter for jobbene til 3000 medlemmer

– Må ta vare på rettsvernet

Birthe Eriksen presiserer at Trond Giske og den unge kvinnen på videoen ikke jobber sammen.

– Denne saken faller ikke inn under Arbeidsmiljølovens regler. Dette kommer ned til et spørsmål om tillit, og om Arbeiderpartiet har tillit til Trond Giske. Det er det spørsmålet medlemmene i Trøndelag Arbeiderparti skal ta stilling til, sier Eriksen som regelmessig underviser og holder foredrag om varsling.

Advokaten legger vekt på viktigheten av rutiner som sikrer rettsvern når det blir varslet.

– Jeg legger til grunn at Ap etter sine erfaringer nå har etablert en rutine for å håndtere denne typen saker som ivaretar rettsvernet til alle involverte.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy