Fagforbundet vil ha to i LOs toppledelse

LANSERES: Dagen før LO-kongressen lanserer Fagforbundet Kristin Sæther til LO-ledelsen.

Fagforbundet lanserer Kristin Sæther (50) som kandidat nummer to til LO-toppen, dagen før LO-kongressen sparkes i gang.

2017050716142320170508125247

hege.bakken@fagbladet.no

Lederen av Fagforbundet i Trondheim, Kristin Sæther (50), lanseres som kandidat til toppledelsen i LO. Dette skjer dagen før den store LO-kongressen starter i Oslo.

Sæther er også nestleder i LO i Trondheim.

VIDEO:

Nylig ble det også klart at Musikernes Fellesorganisasjon ønsker René Rasmussen, inn i den nye LO-ledelsen. Rasmussen har sittet i ledelsen forrige periode.

Dette kan bli den nye LO-ledelsen

Vil ha nestleder

Fra før har Fagforbundet spilt inn nestleder Roger Haga Heimli som nestleder i LO. Det regnes som sikkert at han får dette vervet.

Kristin Sæther fra Trondheim har bakgrunn som hjelpepleier, "før rørsla tok henne", som hun sier det i sin egen CV.

– Det er tradisjon for at Fagforbundet har to personer i LOs ledelse. Kristin Sæther er en dyktig og erfaren tillitsvalgt, både på lokalt og regionalt nivå. Hun har vært i LO-systemet siden 1991, og har en yrkesbakgrunn som vil være viktig i LOs ledelse. Sæther har både tariff- og organisasjonsmessig kompetanse, i tillegg til det faglig-politiske, sier Fagforbundets leder Mette Nord, i en pressemelding.

Rørlegger er Fagforbundets nestlederkandidat til LO

Fagforbundet, som er LOs desidert største forbund, har som regel hatt to personer i LO-ledelsen, men til nå har det ikke sett ut til at de kommer opp med en kandidat til. Før i dag, da Kristin Sæther ble lansert.

Tidligere har Gunn Karin Gjul vært nevnt som kandidat, men etter det LO-Aktuelt erfarer er hun ikke lenger aktuell til den oppgaven.

Fagforbundet: – Vi gir ikke opp vern av Lofoten

Lang erfaring

Kristin Sæther har sittet som leder av Fagforbundet Trondheim siden 2002. Fagforeningen er en av landets aller største fagforeninger. Hun er utdannet hjelpepleier, har videreutdanning i administrasjon og har gjennomført en omfattende tillitsvalgtopplæring. Sæther har blant annet arbeidet i en bolig for funksjonshemmede, i rusomsorgen og vært lærer på en folkehøyskole. Hun har også sittet i Trondheim bystyre for Arbeiderpartiet i en periode.

Høyst sannsynlig er det Renée Rasmussen som får en motkandidat. Fra før er hun utfordret av lederen i Fellesorganisasjonen, Mimmi Kvisvik.

– Det blir litt av en jobb som valgkomiteen får, ser jeg. Jeg kan ikke gjøre annet enn å se hva som skjer. Det er ikke stort annet å gjøre, sier Rasmussen i en kort kommentar til LO-Aktuelt.

– Vi har spilt inn et navn til valgkomiteen for å ivareta vår plass i LO-ledelsen. Det er valgkomiteen på kongressen som må innstille på kandidatene, sier forbundsleder i Fagforbundet, Mette Nord til LO-Aktuelt.

Musikerne reagerer

Forbundsleder i Musikernes Fellesorganisasjon, Hans Ole Rian, reagerer sterkt på at forbundets tidligere leder står i fare for å bli kastet ut av ledelsen.

– Vi sendte henne til LO-ledelsen for fire år siden, og ga fra oss en kjempedyktig forbundsleder på saker som alle sider er viktige for LO, sier Rian, og viser til høyere utdanning, småforbundene og det nye arbeidslivet.

– Renée har gjort en kjempejobb og jeg har bare hørt godord om den jobben hun har gjort. Hun har gjort en kjempeinnsats for alle forbundene. Også vi som forbund er veldig godt fornøyd, sier Rian til Frifagbevegelse.no.

– Vi har sett at LO nå er blitt større og bredere enn noen gang. Nå kan alt bli ødelagt, frykter han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy