JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundets leder ba om svar fra Hadia Tajik: – Glad for at hun har sett alvoret

KREVER OPPRYDNING: Mette Nord sier at hun og fagbevegelsen forventer en opprydning i bruken av pendlerboligene. Både fra stortingsadministrasjonen og politikerne selv.

KREVER OPPRYDNING: Mette Nord sier at hun og fagbevegelsen forventer en opprydning i bruken av pendlerboligene. Både fra stortingsadministrasjonen og politikerne selv.

Leif Martin Kirknes

Fagforbundet og LO gikk tidligere ut og krevde tydelige svar i saken om pendlerbolig. Nå sier Mette Nord at hun respekterer Hadia Tajiks avgjørelse om å trekke seg.

2022030214492120220302163506

oystein.windstad@fagbladet.no

Onsdag ettermiddag trakk Hadia Tajik seg som arbeidsminister, etter flere dager med avsløringer om forhold rundt pendlerbolig. Fagforbundets leder Mette Nord sier Tajik har gjort mye for arbeidslivet:

– Jeg er glad for at Hadia Tajik har sett alvoret i saken og respekterer hennes avgjørelse om å trekke seg som arbeidsminister. Hun har vært en god og handlekraftig minister, og blant annet levert viktige tiltak for mer heltid, økt fagorganisering og startet arbeidet med den viktige opprydninga i arbeidslivet.

• LO-ledelsen krever klart svar fra Tadjik

– Forventer opprydning

Tajik har fått kritikk for at hun fikk tildelt pendlerbolig basert på en leiekontrakt hun ikke brukte. Fagforbundet og Nord håper det blir slutt på rot og misbruk av pendlerbolig-ordningen til stortingsrepresentanter:

– Vi har sett en rekke tilfeller der politikere har misbrukt ordningene med pendlerboliger. Nå forventer vi at Stortinget og regjeringen rydder opp og sørger for ordninger som ikke blir misbrukt. Det er viktig for å sikre tilliten til våre fremste folkevalgte og politikere blant våre medlemmer.

• Ber om humanitær hjelp til Ukraina

Vil snakke med LO direkte

På pressekonferansen onsdag fikk Tajik spørsmål om forholdet til LO og forbundslederne som krevde ryddige og åpne svar om pendlerboligene:

– Du takket LOs tillitsvalgte. Men hva har du å si til LOs leder og de to forbundslederne?

– Jeg har nummeret deres, de har mitt, så dette trenger jeg ikke å ta i avisa. Jeg kan snakke med dem direkte. Jeg har hatt løpende kontakt med flere i LO. Jeg er på talefot med absolutt alle i sentralstyret, og med mange andre også, sa Hadia Tajik.

Høster respekt

Også LO-leder Peggy Hessen Følsvik har uttalt seg etter Tajiks avgang:

– Dette er en sak som vi har fått mange tilbakemeldinger på fra våre medlemmer og tillitsvalgte. Hadia Tajik har selv sett alvoret i saken, og jeg respekterer avgjørelsen hennes om å trekke seg som landets arbeidsminister, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

– Jeg vil samtidig takke Hadia for den jobben hun har gjort som statsråd. Hun har vist at hun har vært en god arbeidsminister, som på kort tid har levert mye god politikk for vanlige arbeidsfolk, sier LO-lederen.

Fellesforbundets Jørn Eggum var den tredje av de mektige LO-toppene som nylig forlagte svar fra Hadia Tajik i pendlersaken.

– Hadia Tajik har vært en handlekraftig og sterk arbeidsminister som har levert mye god politikk for norske arbeidsfolk. Jeg vil takke henne for den innsatsen, sier Eggum til VG etter avgangen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy