Fanemarkering i Bergen til støtte for energistreiken

10 FANER: På det meste var det 10 faner og over femti deltagere på fanemarkeringen utenfor KS Bedrifts lokaler i Bergen fredag.

10 FANER: På det meste var det 10 faner og over femti deltagere på fanemarkeringen utenfor KS Bedrifts lokaler i Bergen fredag.

Arne Nesheim

Fylkesleder Ørjan Myrmel i Fagforbundet Hordaland var blant appellantene da Fagforbundet og EL og IT Forbundet i Hordaland og Sogn og Fjordane viste sin støtte til streiken i energisektoren med en fanemarkering fredag.

2016102409420020161024103820

knut.viggen@lomedia.no

I dag ble arbeidskonflikten mellom EL og IT Forbundet/Fagforbundet og KS Bedrift trappet ytterligere opp. Streiken omfatter nå over tusen ansatte i 74 energibedrifter over hele landet. 49 av dem er medlemmer i Fagforbundet.Streiken startet 23. september og er blitt trappet opp to ganger. Samtlige medlemmer er nå tatt ut og faren for at strømkunder kan bli rammet ved feil/strømutfall er stor.

Les: Kraftig opptrapping av strømstreiken

Før helgen markerte EL og IT sin støtte til streiken med en fanemarkering i vestlandets hovedstad.

På det meste var det ti faner og litt over femti mennesker til stede på markeringen, som foregikk utenfor KS Bedrifts lokaler i Bergen.

Det var appeller fra forbundsleder Jan Olav Andersen, Ørjan Myrmel i Fagforbundet Hordaland og Ove Toska, leder i Elektroarbeidernes Fagforening i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Les: Derfor streiker de ansatte i energisektoren

Ove Toska overleverte en uttalelse om streiken som representantskapet i EL og IT Forbundet distrikt Hordaland Sogn og Fjordane hadde vedtatt tidligere på dagen. Uttalelsen ble overlevert en representant fra KS Bedrift som kom ut for å møte aksjonistene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy