JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Færre ledige jobber i andre kvartal

Colourbox

I over et år har det blitt stadig flere ledige stillinger på det norske arbeidsmarkedet. Nå kommer det en kraftig oppbremsing.

2023082909020320230829090203

Totalt faller antallet ledige stillinger med drøyt ti prosent, skriver Statistisk sentralbyrå.

Sesongjustert går antallet fra rekordhøye 130.000 i første kvartal til 117.800 nå. Det er det første fallet i trenden siden siste kvartal i 2021.

En av ti unge står utenfor arbeidslivet. Se hva forskeren vil gjøre med det

– Tallet på ledige stillinger er redusert med 10 prosent fra forrige kvartal. Nedgangen kom etter at vi så mange ledige stillinger hele fjoråret, samt en topp på starten av 2023. Selv om vi ser en nedgang dette kvartalet er nivået fremdeles på et høyere nivå enn hele fjoråret, sier seksjonssjef for arbeidsmarked og lønn Tonje Køber i SSB.

Familier har fått 160.000 kroner i økte utgifter på tre år. Se regnestykket

Tross fallende aktivitet i bygge- og anleggsbransjen, viser SSBs statistikk at det fortsatt var 11.100 ledige stillinger i næringen i 2. kvartal. Det er det høyeste som er målt siden 2010, og en økning på 16 prosent fra forrige kvartal.

(©NTB)

kenneth.kandolf.haug@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy