JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fire koronasyke beboere på sykehjem i Oslo er døde

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Frøydis Falch Urbye

Fire beboere på Langerudhjemmet sørøst i Oslo som var syke med covid-19, har mistet livet denne uka, opplyser sykehjemsetaten.

2021110408565720211104085657

– Beboerne hadde en gjennomsnittsalder på over 90 år og hadde underliggende sykdommer i tillegg til at de var syke med covid-19, sier etatsdirektør Helge Jagmann.

Et koronautbrudd på sykehjemmet ble oppdaget i slutten av oktober. Omfattende testing avdekket at 24 beboere og sju ansatte var smittet.

Uvaksinert på jobb: Kan min arbeidsgiver kreve at jeg vaksinerer meg?

– Det er ikke kommet inn nye smittetilfeller de siste tre dagene, men sykehjemmet fortsetter å teste medarbeider og beboere med symptomer. Tre av medarbeiderne som var smittet, er nå friskmeldte, opplyser Jagmann.

I løpet av pandemien har 66 beboere på sykehjem i Oslo dødd etter koronasmitte.

5 prosent av sykehjemsansatte i Oslo er uvaksinerte

95 prosent av medarbeidere på sykehjem og helsehus i Oslo er fullvaksinerte. Beboerne på sykehjem fikk en tredje dose med koronavaksine i begynnelsen av oktober.

Koronavaksine gir god beskyttelse mot koronasmitte, men ikke full beskyttelse. Risikoen for å bli smittet er allikevel langt lavere for vaksinerte enn uvaksinerte. Det samme gjelder risikoen for alvorlig sykdom.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy