JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foreldre slipper å betale for koronastengte barnehager og SFO

Bjørn A. Grimstad

Foreldre slipper å betale for barnehage og SFO så lenge tilbudet er stengt på grunn av koronautbruddet, opplyser kunnskapsminister Guri Melby (V).

2020031810220120200318102200

Barnehagene og skolene er foreløpig stengt mellom 12. og 26. mars på grunn av virusutbruddet. Perioden kan bli forlenget.

Dette har økonomiske konsekvenser for både barnehager og foreldre, men nå har regjeringen bestemt at foreldre skal slippe å betale, og at barnehagene skal få dekket bortfallet av foreldrebetaling.

Fagbladets oppdaterte spesialside om korona

p

Barnehagene skal videre få utbetalt det vanlige tilskuddet fra kommunen.

– Dette vil gi barnehagane og SFO i offentligfinansierte skoler økonomiske rammevilkår som er stabile, og jeg forventer at vi unngår permitteringer. Dersom noen barnehager likevel skulle permittere ansatte, vil kompensasjon og tilskudd bli avkortet, seier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Tiltaket vil koste regjeringen rundt 1 milliard kroner i måneden så lenge barnehagene og skolene er stengt, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Permittert på grunn av korona? Dette har du krav på

Til tross for stengte barnehager og skoler har skole- og barnehageeiere ansvar for å gi et tilbud til barn som har foreldre som har jobber som er definert som kritiske samfunnsfunksjoner.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy