JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2023

Fornøyde forbundsledere: – Streiken var ikke forgjeves

Jørn Eggum i Fellesforbundet, Mette Nord i Fagforbundet og Frode Alfheim i Industri Energi er alle fornøyde med resultatet av lønnsoppgjøret 2023.

Jørn Eggum i Fellesforbundet, Mette Nord i Fagforbundet og Frode Alfheim i Industri Energi er alle fornøyde med resultatet av lønnsoppgjøret 2023.

Håvard Sæbø, Werner Juvik, Egil Brandsøy

LOs forbundsledere roser meklingsresultatet, og mener samfunnet er litt mer rettferdig nå, enn det var forrige søndag.

2023042113324820230421133249

helge@lomedia.no

Fagforbundets leder, Mette Nord, mener det er bra at LO har fått gjennomslag for å sikre økt kjøpekraft og et godt oppgjør til alle, spesielt de med lavets lønn.

Fagforbundsleder Mette Nord.

Fagforbundsleder Mette Nord.

Jan-Erik Østlie

Hun sier at hun vil jobbe for at de skal få gjennomslag for det samme på de andre tariffområdene.

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, mener det er bra at streiken er avsluttet og at folk kan gå på jobb igjen.

– Nå har vi fått et godt resultat for våre medlemmer og hele LO-familien. Det er gjennom styrken i LO-familien vi har kommet i mål. Vi må langt tilbake i tid for et så godt resultat, sier Frode Alfheim til FriFagbevegelse.

Les mer: Storstreiken er over – dette ble LO og NHO enige om

– Mer rettferdig samfunn nå

IE-lederen er godt fornøyd med det generelle kronetillegget. Og en god profil for lavtlønte. I tillegg skal nå bonusutbetalingene være en del av tallgrunnlaget for de påfølgende oppgjørene.

Han skammer seg i tillegg ikke over at streikegrunnlaget i hans bransje har hatt stor betydning for at partene nå kom til enighet.

Industri Energi-leder Frode Alfheim hadde et lite stikk til medienes dekning av storstreiken.

Industri Energi-leder Frode Alfheim hadde et lite stikk til medienes dekning av storstreiken.

Egil Brandsøy

– Når avisene var ferdig med å skrive om pils, Nugatti og andre ting kunne de fortsatt å skrive om aluminium. Det har svidd på Majorstua, mener Frode Alfheim.

Forbundsleder i Norsk Arbeidsmandsforbund, Anita Paula Johansen, er også veldig godt fornøyd, spesielt med innretningen.

– Vi har et litt mer rettferdig samfunn nå enn da vi gikk fra meklingen sist søndag, sier Johansen.

Forbundsleder i Norsk Arbeidsmandsforbund, Anita Paula Johansen, er fornøyd med tillegget til sine lavtlønte-medlemmer.

Forbundsleder i Norsk Arbeidsmandsforbund, Anita Paula Johansen, er fornøyd med tillegget til sine lavtlønte-medlemmer.

Sissel M. Rasmussen

Forklaring: Hvilke lavtlønte får ekstra tillegg? Se lista her

– Viser styrken i LO-familien

Anne Berit Aker Hansen, NNN, er også fornøyd.

– Jeg er helt enig i at dette er et historisk løft for de lavtlønnede. Det viser at streiken ikke var forgjeves. Og at det var riktig å gå til streik, sier hun.

Et historisk generelt tillegg er viktig for hennes gruppe – også et høyt lavlønnstillegg.

Forbundsleder i EL og IT forbundet, Geir Ove Kulseth, roser innsatsen, kampviljen og pågangsmotet til medlemmer og tillitsvalgte under streiken.

– Gjennom denne streiken har vi bidratt til å løfte dem med lavest lønn i Norge, og fått forpliktet partene til å se på problemene med lavlønnsmodellen, sier han.

Forbundsleder i EL og IT forbundet, Geir Ove Kulseth, er glad for at denne streiken har vist problemene rundt lokale forhandlinger.

Forbundsleder i EL og IT forbundet, Geir Ove Kulseth, er glad for at denne streiken har vist problemene rundt lokale forhandlinger.

Knut Viggen

Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO, mener resultatet bekrefter at det ligger mye kraft i fagbevegelsen.

– LO har fått ut av denne streiken det vi gikk inn i forhandlingene med. Vi har sikret en økt kjøpekraft og ikke minst sikret noe ekstra til de som har minst. Vi har fått en god ramme, som er et godt utgangspunkt for følgeforhandlingene, sier Mimmi Kvisvik til FriFagbevegelse.

Hun vil si tusen, tusen takk til de som har gjort jobben og stått på, til Peggy som har ledet meklingen på vegne av LO. Og ikke minst de som har streiket og deltatt på markeringene.

– Dette viser veldig klart styrken i LO-familien, sier Mimmi Kvisvik.

Håper medlemmene er enige

Leder i Norsk Sjømannsforbund, Kurt Inge Angell, sier til FriFagbevegelse at dette er en seier når vi klarer å heve de lavtlønnede såpass mye.

– Medlemmene våre gikk til streik og støttet den i solidaritet med de lavtlønnede, legger han til.

Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, mener dette vil gi en reallønnsvekst for alle LO-medlemmer og er fornøyd med løsningen.

Forbundsleder i Handel og Kontor, Christopher Beckham, mener resultatet vil gi mange av forbundets medlemmer et lønnstillegg de ikke ville fått uten fellesskapet i LO.

– Det er et veldig godt oppgjør. Våre medlemmer er fornøyd. Jeg mener det var verdt en streik. Det håper jeg også våre medlemmer er enig i, sier Christopher Beckham til FriFagbevegelse.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy