Forskningssenter trekker permittering av ansatte

Et av landets største forskningsinstitutter, Norce, trekker tilbake permitteringsvarselet for 13 forskere etter at Forskerforbundet protesterte.

2020040609420120200406094151

Norce, med mer enn 1000 ansatte, sendte permitteringsvarsel til 85 ansatte da regjeringen innførte harde koronatiltak i mars. Selv om mange av dem ikke hadde mistet arbeidsoppgavene sine på grunn av virusutbruddet, ble de varslet permittert. De ansatte protesterte, og etter kontakt mellom Norce og Forskerforbundet trakk arbeidsgiveren fredag permitteringene tilbake for 13 av de ansatte.

– Det er fornuftig av arbeidsgiver å være måteholden med bruk av kriseløsninger i en slik situasjon vi er i nå, sier tillitsvalgt Gisle Andersen for Forskerforbundet.

Mona var fersk tillitsvalgt – fikk korona-permitteringer rett i fanget

– Vi er i en krevende situasjon, og dette er vanskelige vurderinger. Permitteringsvarslene er gjennomgått på nytt, og det viser seg at vi har gjort feil. Det beklager vi, sier HR-direktør Christina Brunner til Klassekampen.

Hun sier at de 85 stillingene utgjør 58 årsverk ved ni ulike steder og innen ulike fagfelt. Hun sier Norce likevel er nødt til permittere ansatte fordi virksomheten rammes av koronakrisen.

©NTB

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy