FrP og Sylvi Listhaug markerte 1. mai i Drammen: – LO og Ap tror de har monopol på denne dagen

Folk flokket seg rundt Frp-politiker Sylvi Listhaug for å få tatt selfie med den tidligere justisministeren.

Folk flokket seg rundt Frp-politiker Sylvi Listhaug for å få tatt selfie med den tidligere justisministeren.

Roy Ervin Solstad

Sylvi Listhaug fra Frp hadde få godord til LO og Arbeiderpartiet 1. mai. Men den tidligere justis- og innvandringsministeren kom med skryt til innvandrere i Norge.

2018050116250020180501204050

res@lomedia.no

– LO og Ap tror de har monopol på denne dagen, sa Listhaug da hun gratulerte flere hundre fremmøtte med dagen under Frps 1. mai-arrangement i Drammen.

Se bildene fra Drammen i bildekarusellen øverst i saken.

Som ventet var hun også innom innvandringspolitikken. Der advarte hun mot svenske tilstander. Listhaug sa til sine tilhørere at dersom man skulle kunne opprettholde den norske velferdsmodellen, måtte innvandringen til Norge ned. Da med strengere regler for familiegjenforening.

Listhaug som har fått mye kritikk for sin retorikk i innvandringspolitikken kom imidlertid også med ros til innvandrere i Norge.

– Den store majoriteten av innvandrere bidrar til fellesskapet, og vi i Norge kan lære å respektere og sette pris på de eldre, sa Listhaug.

Lønnsoppgjøret for de ansatte i kommunene ble ferdig i natt: Alle medlemmer er sikret økt kjøpekraft

Fikk mest jubel

Selv om både Drammens egen stortingsrepresentant Jon Engen-Helgheim og Buskerud-kollega på Stortinget, Morten Wold, samt samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk stor applaus, var det høylytt jubel da Sylvi Listhaug entret talerstolen på Strømsø Torg i Drammen litt over klokka halv to i ettermiddag.

Der gikk hun til angrep på Arbeiderpartiet og partiets leder.

– Så lenge det er pust i meg så skal jeg gjøre alt jeg kan for at Jonas Gahr Støre aldri blir statsminister i Norge, nærmest ropte hun ut over torget.

Svaret var et jubelbrøl som man vanligvis bare hører i Drammen når Strømsgodset scorer mål noen hundre meter unna på Drammens-lagets hjemmebane.

Slik fikk vi 8-timersdagen: 1. mai er symbolet på arbeidersolidaritet

– Flest arbeidere i Frp

Før det hadde samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen lovet de fremmøtte at riksvei 23 som ennå ikke er ferdigstilt skulle bygges ut med fire felt. Arbeidet med veien som inkluderer Oslofjordtunnelen mellom Hurumlandet og Follo, har stoppet opp etter at nye undersøkelser viste at byggingen av en ny tunnel for å koble motorveien på E18 i Lier, ville bli langt dyrere enn først antatt.

Han sendte også en klar beskjed til de som har jobben sin på veien.

– Vi skal sørge for bedre veier, og vi skal stoppe utenlandske lavtlønte lastebilsjåfører på norske veier. Derfor har vi også økt antall kontroller, sa Solvik-Olsen.

Samferdselsministeren var imidlertid ikke bare opptatt av samferdsel, også han kom med flere stikk mot Arbeiderpartiet.

– Det er godt å se så mange arbeidere her, for dette er arbeidernes dag, ikke Arbeiderpartiet sin. Jeg kan love at arbeidere skal fortsette å styre Norge, for Frp er det partiet på Stortinget med flest arbeidere blant sine stortingsrepresentanter, sa Solvik Olsen.

Stod med ryggen til

LO og Arbeiderpartiets 1. mai-markering foregikk for øvrig på andre siden av Drammenselva, men noen ungdommer fra Sosialistisk Ungdom var til stede på Frp-arrangementet. De stod med ryggen til under hele seansen og holdt opp plakater med protest mot regjeringens arbeidslivspolitikk, og da spesielt oppmykningen i bruk av midlertidige stillinger.

Polske fagorganiserte får ikke jobb etter konkurs: – Det er fagforeningsknusing, sier NNN-lederen i sin 1. mai-tale

Ser du noen du kjenner? Se vår direktesending fra 1. mai-toget i Oslo i opptak:

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy