JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagskole brann og redning får 20 mill

Gir penger til brannskole for å stimulere norsk økonomi

EKSTRA PENGER: Korona har medført ekstrabevilgning til igangsetting av  fagskole for brann- og redningsarbeidere.

EKSTRA PENGER: Korona har medført ekstrabevilgning til igangsetting av fagskole for brann- og redningsarbeidere.

Ola Tømmerås

Etter årevis med venting, kan korona-situasjonen ha gitt fagskole for brann- og redningsarbeidere et puff nærmere realisering.

2020060512531220200605125307

ola.tommeras@fagbladet.no

Det er ni år siden regjeringens egen utredning konkluderte med at det haster å få på plass en fagutdanning for brann- og redningspersonell. I dag læres personell opp gjennom korte kurs på Norges brannskole og lokalt på sine brannstasjoner.

En fagutdanning for brann- og redningspersonell har vært etterspurt i flere tiår. Likevel har skolen latt vente på seg.

Vil bli brannmann, men skolen finnes ikke

Skjedde lite

I 2015 vedtok regjeringen å legge en framtidig fagskole til Tjeldsund i Ofoten der Norges brannskole holder til i dag.

Deretter skjedde det lite under skiftende statsråder med ansvar for beredskap, selv om penger ble innvilget hvert år. Først i fjor fikk Statsbygg i oppdrag å starte arbeidet med å gjennomføre et forprosjekt for bygging av ny infrastruktur. Da skulle fagskolen allerede ha åpnet, ifølge framdriftsplanen som Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap utarbeidet for fem år siden.

2019: Ingen nye penger på statsbudsjettet

Får folk i arbeid

Nå vil regjeringen bevilge 20 millioner kroner ekstra til fagskole for brann og redning. Dette for raskere igangsetting av byggearbeid og videre etablering av fagskolen. Argumentet for å få fortgang på planene er stimulering av økonomien.

«Hvis byggeprosjektet blir realisert, vil det gi en stimulans til norsk økonomi, og slik sett legge til rette for å få folk tilbake i jobb», skriver regjeringen på sine nettsider.

INGENTING: I 2015 ble det vedtatt å legge fagskolen til området der Norges brannskole ligger. Dette bildet ble tatt tre år senere. Da hadde ennå ikke Statsbygg fått i oppdrag å starte forprosjekt. Opposisjonen raste.

INGENTING: I 2015 ble det vedtatt å legge fagskolen til området der Norges brannskole ligger. Dette bildet ble tatt tre år senere. Da hadde ennå ikke Statsbygg fått i oppdrag å starte forprosjekt. Opposisjonen raste.

Werner Juvik

Et viktig løft

– Med denne bevilgningen legger regjeringen til rette for at vi tar et nødvendig steg nærmere ny fagskole og et viktig løft for brannberedskapen i hele landet, skriver justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy