Fagskole brann og redning får 20 mill

Gir penger til brannskole for å stimulere norsk økonomi

EKSTRA PENGER: Korona har medført ekstrabevilgning til igangsetting av  fagskole for brann- og redningsarbeidere.

EKSTRA PENGER: Korona har medført ekstrabevilgning til igangsetting av fagskole for brann- og redningsarbeidere.

Ola Tømmerås

Etter årevis med venting, kan korona-situasjonen ha gitt fagskole for brann- og redningsarbeidere et puff nærmere realisering.

2020060512531220200605125307

ola.tommeras@fagbladet.no

Det er ni år siden regjeringens egen utredning konkluderte med at det haster å få på plass en fagutdanning for brann- og redningspersonell. I dag læres personell opp gjennom korte kurs på Norges brannskole og lokalt på sine brannstasjoner.

En fagutdanning for brann- og redningspersonell har vært etterspurt i flere tiår. Likevel har skolen latt vente på seg.

Vil bli brannmann, men skolen finnes ikke

Skjedde lite

I 2015 vedtok regjeringen å legge en framtidig fagskole til Tjeldsund i Ofoten der Norges brannskole holder til i dag.

Deretter skjedde det lite under skiftende statsråder med ansvar for beredskap, selv om penger ble innvilget hvert år. Først i fjor fikk Statsbygg i oppdrag å starte arbeidet med å gjennomføre et forprosjekt for bygging av ny infrastruktur. Da skulle fagskolen allerede ha åpnet, ifølge framdriftsplanen som Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap utarbeidet for fem år siden.

2019: Ingen nye penger på statsbudsjettet

Får folk i arbeid

Nå vil regjeringen bevilge 20 millioner kroner ekstra til fagskole for brann og redning. Dette for raskere igangsetting av byggearbeid og videre etablering av fagskolen. Argumentet for å få fortgang på planene er stimulering av økonomien.

«Hvis byggeprosjektet blir realisert, vil det gi en stimulans til norsk økonomi, og slik sett legge til rette for å få folk tilbake i jobb», skriver regjeringen på sine nettsider.

INGENTING: I 2015 ble det vedtatt å legge fagskolen til området der Norges brannskole ligger. Dette bildet ble tatt tre år senere. Da hadde ennå ikke Statsbygg fått i oppdrag å starte forprosjekt. Opposisjonen raste.

INGENTING: I 2015 ble det vedtatt å legge fagskolen til området der Norges brannskole ligger. Dette bildet ble tatt tre år senere. Da hadde ennå ikke Statsbygg fått i oppdrag å starte forprosjekt. Opposisjonen raste.

Werner Juvik

Et viktig løft

– Med denne bevilgningen legger regjeringen til rette for at vi tar et nødvendig steg nærmere ny fagskole og et viktig løft for brannberedskapen i hele landet, skriver justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy