JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraftkrisen

Giske går mot regjeringens planer om kraftutbygging

Tidligere partitopp i Arbeiderpartiet, Trond Giske, er blitt leder av det største lokallaget i partiet – Nidaros Sosialdemokratiske Forum i Trondheim

Tidligere partitopp i Arbeiderpartiet, Trond Giske, er blitt leder av det største lokallaget i partiet – Nidaros Sosialdemokratiske Forum i Trondheim

Beate Oma Dahle / NTB

Tidligere partitopp i Arbeiderpartiet, Trond Giske, går mot sin egen regjering og sier utbygging av ny kraft ikke vil få ned strømprisene.

2022081609375120220816093749

I et intervju med Klassekampen sier Giske tirsdag at det har vært en stor tabbe å koble Norge til det europeiske kraftmarkedet med ytterligere to overføringskabler. Han er kritisk til regjeringens planer om å bygge ut ny fornybar kraft i Norge før forholdet til utenlandseksporten er regulert.

– Om vi øker kraftproduksjonen med 5 eller 10 TWh ved å sette opp vindmøller på hvert nes, så vil ikke det påvirke prisen nevneverdig. Ny, fornybar kraft vil bare få prisen ned om du samtidig har en regulert utenlandshandel. Det er det som er poenget, sier Giske.

Den tidligere sentrale toppolitikeren i Arbeiderpartiet har siden han trakk seg som nestleder etter flere varsler i 2018, blitt leder av det største lokallaget i partiet – Nidaros Sosialdemokratiske Forum. Nå har lokallaget i Trondheim blitt en av de kraftigste motrøstene i partiet.

Jo dyrere strøm, dess mer bonus får denne mannen

– Kraften var ment å være en konkurransefordel for næringslivet og et velferdsgode for folket. Vi bygde kraftverk for å sikre folket rimelig energi, ikke for å tjene penger på utenlandshandel. Statnett må få mye mer mandat til å regulere utenlandshandelen for å sikre disse verdiene, sier Giske.

Familier taper flere tusen kroner i måneden på prisveksten. Se tallene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy