JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hackere utnytter overgangen fra hjemmekontor

SKUMLE GREIER: Jobb-pcen kan brukes til så mangt. Hackere kan bruke den til kriminelle greier – og nå fisker de etter tilgang gjennom å late som de har info om overgangen fra hjemmekontoret, advarer IT-ekspert Kai Roer.

SKUMLE GREIER: Jobb-pcen kan brukes til så mangt. Hackere kan bruke den til kriminelle greier – og nå fisker de etter tilgang gjennom å late som de har info om overgangen fra hjemmekontoret, advarer IT-ekspert Kai Roer.

Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte

De fleste epostsvindlene i andre kvartal omhandlet temaer om tilbakevendingen fra hjemmekontor til det vanlige kontoret.

2021071410044220210714100441

redaksjonen@fagbladet.no

– Når flere vender tilbake til kontoret etter så lang tid hjemme, er det mange som er usikre på hvilke endringer som innføres i arbeidshverdagen. Dette utnytter hackerne seg av, og derfor handler mange av phishing-forsøkene i andre kvartal om dette, sier forskningssjef Kai Roer i KnowBe4 Research i en pressemelding på det kommersielle nettstedet NTB Kommunikasjon.

Emner som «passordsjekk kreves umiddelbart», «regler for ferieavvikling er oppdatert» og «planlagt serveroppdatering – ingen internettilgang» er blant de hyppigste emnene i såkalt phishing-eposter.

Maren (29) slet på hjemmekontor og måtte oppsøke psykolog: – Jeg skulle gjerne hatt en eller to dager på kontoret da det var på sitt verste

Det klare rådet er å dobbeltsjekke at eposten kommer fra den avsenderen den utgis å være fra.

– Det er veldig viktig å ikke trykke på lenker eller åpne vedlegg i eposter uten å være helt sikker på at de kommer fra en trygg avsender. Ser eposten ut til å komme fra eksempelvis Skatteetaten, vil jeg anbefale å unngå lenken i eposten, men heller logge deg inn selv fra en nettleser, sier Roer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy