JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helsefagarbeidere og pleieassistenter på Madserud sykehjem får bedre lønn når kommunen overtar fra kommersielle Norlandia

Helsefagarbeiderne får 40.000 kroner mer i lønn når Oslo kommune overtar privat sykehjem

Pleieassistent David Anya syns det er en bra julegave han får når Oslo kommune tar over arbeidsplassen fra 1. januar neste år. De ansatte får mye høyere lønn og tillegg enn de har fått av kommersielle Norlandia. Fredrik Olstad fra Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo forteller om forskjellene.

Pleieassistent David Anya syns det er en bra julegave han får når Oslo kommune tar over arbeidsplassen fra 1. januar neste år. De ansatte får mye høyere lønn og tillegg enn de har fått av kommersielle Norlandia. Fredrik Olstad fra Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo forteller om forskjellene.

Yngvil Mortensen

Her kan du sjekke lønnsforskjellene mellom private og offentlige sykehjem.

2016121514570020230821171436

yngvil@lomedia.no

Fagforbundet jubler. Avtalen med Oslo kommune sikrer de ansatte ved Madserud sykehjem inntil 50.000 kroner mer i årslønn når kommunen tar over driften etter kommersielle Norlandia.

De ansatte ved Madserud sykehjem visste at kommunen skulle ta over driften av arbeidsplassen deres igjen og de visste at det ville bli endringer. Men helt hvordan det skulle bli, visste de ikke. Helt hvor mye det ville bli, visste de ikke. Det kunne Fagforbundets tillitsvalgte i Pleie og Omsorg Oslo fortelle dem litt om i dag:

Ina og Vigdis har samme jobb. Vigdis tjener 65.000 kroner mer enn Ina. Hvorfor?

Helsefagarbeidere og hjelpepleiere i full stilling går opp mellom 40-50.000 kroner i året - i grunnlønn. Oppå den drabelige lønnsøkningen kommer høyere tillegg for kvelds- og nattvakter. De ansatte kommer igjen inn i den mye bedre kommunale pensjonsordningen.

• Jobbe i jula? Se hvilke dager som gir de store pengene

Kvelds- og nattetillegget på Norlandia-sykehjemmene varierer mellom 45-56 kroner i timen, avhengig av ansiennitet. Til sammenligning får de ansatte på kommunale sykehjem i Oslo 40 prosent kvelds- og nattillegg. Tillegget utgjør nesten 87 kroner i timen før for de som nå får 56 kroner i timen med Norlandia-avtalen.

Rosel og Audhild fortviler. Det private sykehjemmet kutter lønna deres med 50.000 kroner

Forhandlingene førte fram

Norlandias daglige leder ved Madserud sykehjem syns de kom litt bardus på, da Fagforbundets tillitsvalgte i røde t-skjorter troppet opp på sykehjemmet i formiddag. I går ettermiddag sluttførte Fagforbundet forhandlingene med Oslo kommune som har pågått siden i høst om betingelsene i overgangen til kommunal drift av sykehjemmet. Først i dag fikk de tillitsvalgte i Pleie og Omsorg Oslo selv vite om resultatet av forhandlingene. Den nyheten ville de gjerne dele med medlemmene sine.

Det kommersielle omsorgsselskapet som Norlandia driver takker for seg på Madserud sykehjem 1. januar 2017.

Det kommersielle omsorgsselskapet som Norlandia driver takker for seg på Madserud sykehjem 1. januar 2017.

Yngvil Mortensen

–Vi fikk det som vi ville, sier Siri Follerås, leder i Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo. De har stått på for at folk blir innplassert i lønnssystemet slik at de får med seg lønnsutviklingen i Oslo kommune som har vært siden Madserud ble satt ut på anbud. Det gikk kommunen med på.

Norsk Sykepleierforbund sitter fortsatt i forhandlinger med Oslo kommune, etter det FriFagbevegelse erfarer.

Få nyhetsbrevet vårt

De har ennå ikke rukket å finregne på hva det betyr for den enkelte ansatte. Alle ansatte skal få mer informasjon tilsendt på epost fra Fagforbundet før jul.

I lunsjpausen kommer flere hjelpepleiere og pleieassistenter ned i kantina på sykehjemmet for å høre hva som skjer. Fredrik Olstad, nestleder i foreningen, sitter sammen med pleieassistent og varatillitsvalgt David Anya og ser på lønnstabellen som gjelder i kommunen. Han jobber cirka 50 prosent stilling, noe er fast og noe er ekstravakter. De har ikke regnet ut akkurat hvor mye han får i mer lønn, men mer blir det helt sikkert.

Vara tillitsvalgt og pleieassistent David Anya (t.v.)  sammen med nestleder i Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo, Fredrik Olstad (t.h.) og opplæringsansvarlig i samme fagforening, Tim Sørensen.

Vara tillitsvalgt og pleieassistent David Anya (t.v.) sammen med nestleder i Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo, Fredrik Olstad (t.h.) og opplæringsansvarlig i samme fagforening, Tim Sørensen.

Yngvil Mortensen

• Følg oss på Facebook

Sjekk snittlønna i over 100 yrker

– Politisk skifte gir endringer

Fagforbundet deltok aktivt i valgkampen før forrige kommunevalg. I Oslo måtte de borgerlige takke for seg og inn kom Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet de grønne støttet av Rødt.

– Lønnsøkningen vi forteller om her i dag er et resultat av det faglig-politiske samarbeidet, sier Tim Sørensen, opplæringsansvarlig i Pleie og Omsorg Oslo.

Det nye byrådet i Oslo har lovet at ingen kommersielle selskaper skal drive sykehjem i Oslo når kontraktene deres utløper.

1. januar 2017 overtar Oslo kommune driften av sykehjemmet fra Norlandia.

Jubel og kake: Madserudhjemmet tilbake til kommunen igjen

Private sykehjem har store overskudd, men Marie fikk null i lønnsøkning

Ellen taper 62.000 årlig på å jobbe på privat sykehjem

Dette er lønnsforskjellene

Oslo kommune

• Ny pleieassistent: 318.450

• Ny helsefagarbeider: 347.450

• Fagarbeider etter 16 år: 380.050

KS og Virke

• Ny pleieassistent: 282.000

• Ny helsefagarbeider: 326.000

• Fagarbeider med 16 års ansiennitet: 392.100

Spekter

• Ny pleieassistent: 253.000

• Ny helsefagarbeider: 293.000

• Fagarbeider etter 16 år: 326.000

NHO Service

• Ny pleieassistent: 250.000

• Ny helsefagarbeider: 280.000

• Fagarbeider etter 16 år: 325.768

Kilde: Fagbladet

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy