JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her er den nye lønna for ansatte ved flere kulturinstitusjoner

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

tri d nguyen

Etter at teateroverenskomsten kom i havn i begynnelsen av mai har flere kulturinstitusjoner forhandlet lønn for sine ansatte. Her er resultatene.

2023051510273920230515102736

per.flakstad@fagbladet.no

Sist ute var Dansens Hus i Oslo. Der har de ansatte fått et generelt kronetillegg til alle på 34.000 kroner med virkning fra 1. april.

Dette inkluderer det generelle tillegget og lavlønnstillegget gitt i innledende forhandlinger mellom Spekter og LO Stat. I tillegg er det enighet om å øke ansiennitetstilleggene med 500 kroner etter 5 og 10 år. Resultatet er noe i overkant av frontfagets ramme på 5,2 prosent.

Fagforbundet Teater og Scene er fornøyde med et oppgjør som sikrer rettferdig fordeling og en god lavtlønnsprofil, skriver de på sin nettside.

Teateransatte har fått ny lønn

Den Norske Opera & Ballett

Her får alle et generelt tillegg på 30.000 kroner med virkning fra 1. april. Totalt sett har oppgjøret en ramme som ligger noe over LO/NHO-oppgjøret, det som kalles frontfaget.

I tillegg er det enighet om flere endringer i lønnsrammen for fagarbeiderne. Ansatte med fagbrev får nå økt startinnplassering med sju lønnstrinn. Etter fire års ansiennitet øker også innplasseringen med sju lønnstrinn. I tillegg vil ansatte med fagbrev eller tilsvarende utdanning gå opp tre lønnstrinn etter 10 års ansiennitet. 

Partene har også blitt enige om å løfte operatørene med ett lønnstrinn. Fagforbundet og NTL har i tillegg bedt om at det opprettes et partsarbeid for å jobbe med lønnspolitikken inn mot hovedoppgjøret 2024. 

Fagforbundet Teater og Scene er fornøyde med et oppgjør som sikrer medlemmene både økt kjøpekraft, og gir en god lavtlønns- og likelønnsprofil.

Kulturarbeidere splittet over nye lokaler: – En tragedie at vi havnet her

Østfold Internasjonale Teater

Her har partene blitt enige om et lønnsoppgjør som gir et generelt kronetillegg til alle ansatte på 35.400 kroner med virkning fra 1. april Resultatet er i tråd med frontfagets ramme på 5,2 prosent.

Operaen i Kristiansund

Partene er enige om et generelt kronetillegg til alle på 29.000 kroner, noe som er i tråd med rammen på 5,2 prosent i LO/NHO-oppgjøret.

De usynlige kulturarbeidere: Møt 15 av dem som sørger for at sceneaktørene kan skinne

Dette inkluderer det generelle tillegget og lavlønnstillegget som ble gitt i innledende forhandlinger mellom Spekter og LO Stat. I tillegg til dette er partene enige om ytterligere et lavtlønnstillegg på 2333 kroner til ansatte med en årslønn som er på 490.242 kroner eller lavere.

Alle tilleggene gis med virkning fra 1. april.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy