JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her er vinnerne i Yrkes-NM

GULL I YRKES-NM: Emma Sofie Vik og Lasse Juliussen i barne- og ungdomsarbeiderfaget og Silje Kjærnli i helsearbeiderfaget.

GULL I YRKES-NM: Emma Sofie Vik og Lasse Juliussen i barne- og ungdomsarbeiderfaget og Silje Kjærnli i helsearbeiderfaget.

Foto-montasje: Per Flakstad

Duoen Lasse Juliussen og Emma Sofie Vik fra Trøndelag tok gullet i barne- og ungdomsarbeid. Silje Kjærnli fra Oslo tok førsteplassen i helsefag.

2018102518320120230821171436

titti.brun@fagbladet.no

Over 300 lærlinger og fagarbeidere har konkurrert i over 30 fag i Yrkes-NM. Alt fra unge snekkere og bilfagarbeidere til barne- og ungdomsarbeidere har løst arbeidsoppgaver foran dommere og publikum.

Norgesmester i barne- og ungdomsarbeid

Barne- og ungdomsarbeidere og helsefagarbeidere er yrkene i NM som Fagforbundet organiserer.

Lasse Juliussen og Emma Sofie Vik jublet da deres navn ble ropt opp til øverste plass på pallen i barne- og ungdomsarbeid.

– Vi er ganske gira. Og stolte over bekreftelsen på at i gjorde en god jobb, sier teamet som nå kan kalle seg norgesmestre.

– Vi var spente, men i det vi gikk på scenen verken hørte eller så vi dommere og publikum. Da hadde vi fullt fokus på ungene og samarbeidet mellom oss for å løse arbeidsoppgaven.

JUBLER: Lasse Juliussen og Emma Sofie Vik samarbeidet til gull.

JUBLER: Lasse Juliussen og Emma Sofie Vik samarbeidet til gull.

Ingri Bjørnevik

Etterlyser heiagjeng for fagarbeiderne i Yrkes-NM

Pallplass til Troms og Vest-Agder

12 lag kjempet på scenen foran publikum og dommere om å gjennomføre to aktiviteter med barn og unge. Planleggingen av aktiviteter ble gjort hjemme. I tillegg til gjennomføringen av aktivitetene, måtte lagene også vurdere sin gjennomføring sammen med dommerne.

Å jobbe med barn på en scene kan være ekstra utfordrende. Men det bekymret ikke gullvinnerne.

– Alle barnegrupper kan være utfordrende å håndtere, men vi har metoder og trening i å se og få med alle. Vi er trygge på at vi utfyller hverandre godt, forklarer duoen.

De ble fulgt av Anette Kristine Andreassen og Anna Marlen Johansen fra Troms på andreplass. Bronse gikk til laget Ida Borhaug og Marte Haraldstad fra Vest-Agder.

Norges beste unge helsefagarbeidere

Helsefagarbeider Silje Kjærnli fra Oslo tok gullet. I finalen konkurrerte hun mot 14 andre helsefagarbeidere fra 14 fylker.

På andre plass kom Ingrid Rykkje Jordalen fra Hordaland og tredje plassen kapret Elisabeth Knutson Kroglien fra Aust-Agder.

Sjekk om du kan løse Siljes oppgaver på generalprøven

VM i Russland 2019

Silje Kjærnlies pallplass betyr at hun går videre til VM i Kazan i Russland neste år. Hun Barne- og ungdomsarbeiderne konkurrerer ikke internasjonalt fordi det ikke finnes en egen konkurranse i dette faget i VM.

I snart ti år har Norge deltatt med unge fagarbeidere i annet hvert år i EM- og VM-yrkesfag. I år var Budapest vertsby for EM. Over 500 deltakere fra 28 land deltok i 35 ulike fag. Fra Norge konkurrerte 12 unge om pallplass.

I troppen var også NM-vinner Silje Kjærnli, som måtte steppet inn i siste liten og var eneste norske helsefagarbeider. Der kom hun på fjerde plass og fikk hederlig omtale. Nå venter et nytt mesterskap i Russland.

Her er resultatlisten for alle fagene.

Fakta om Yrkes-NM + Utdanningstorg 2018

• NM i 32 yrkesfag med over 300 deltakere

• Fag- og svenneprøveavleggelse

• 30.000 besøkende

• Utdanningstorg med spennende aktiviteter

• Konferanser og seminarer

Hvert år deltar det norske Yrkeslandslaget i enten Yrkes-EM eller Yrkes-VM. I år deltok 13 unge lærlinger i Yrkes-EM i Budapest. Der konkurrerte de med 500 toppfolk fra hele Europa. Neste år er det Yrkes-VM i Kazan i Russland.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy