JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil løfte sykehuskjøkkenet og institusjonsfaget enda høyere

Her feirer kokkene NM-sølvet i catering

STYRKER LAGFØLELSEN: Grethe Waage Rafaelsen mener deltakelsen i konkurransen betyr mye for laget.– Vi har et utrolig godt arbeidsmiljø på UNN, men det har nok blitt enda bedre gjennom denne prosessen, sier hun. Videre fra venstre ser vi: Andreas Hansen, Øystein Solberg og Rafael Solbakken.

STYRKER LAGFØLELSEN: Grethe Waage Rafaelsen mener deltakelsen i konkurransen betyr mye for laget.– Vi har et utrolig godt arbeidsmiljø på UNN, men det har nok blitt enda bedre gjennom denne prosessen, sier hun. Videre fra venstre ser vi: Andreas Hansen, Øystein Solberg og Rafael Solbakken.

Kåre Walin Huglen

UNN i Tromsø tok sølv i NM i Community Catering i under SMAK 2020. – Det motiverer oss til å gjøre en enda bedre jobb, sier de.

2020030513211620200305132115

baj@fagbladet.no

Laget fra Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) har forberedt seg til konkurransen i et halvt år. Allerede 1. november i fjor leverte de en skriftlig oppgave som sikret dem en plass i semifinalen som foregikk under SMAK 2020 i Lillestrøm.

Med på laget var blant annet Rafael Solbakken og Grethe Waage Rafaelsen som begge er medlemmer i Fagforbundet.

– Tirsdag fikk vi en mytterioppgave. Vi fikk utdelt råvarer vi ikke visste om på forhånd. Da var jeg mest nervøs. Men det gikk bra og vi kom blant de tre øverste og gikk til superfinalen på onsdag, forteller Rafael.

De to andre deltakerne på laget var Andreas Hansen og Øystein Solberg.

PALLEN: Der Coor/Equinor Forus fra Stavanger tok gull, og Scandic Maritim Catering hentet bronsen hjem til Haugesund, tok laget fra UNN i Tromsø altså sølv.

PALLEN: Der Coor/Equinor Forus fra Stavanger tok gull, og Scandic Maritim Catering hentet bronsen hjem til Haugesund, tok laget fra UNN i Tromsø altså sølv.

Kåre Walin Huglen

På dette sykehjemmet lager de lukten av barndommens jul

Ikke bare smaken som bedømmes

Under selve finalen skulle laget servere lunsj til 80 personer. Det skulle lages to retter med fingermat og en vegetarrett, deretter salat og en varm kyllingrett. Alt dette skulle leveres på fem timer.

Det hele endte med en sølvmedalje. Den første både for et sykehus og et lag fra Nord-Norge.

– Det er vi veldig fornøyd med. Det har vært en utrolig artig opplevelse, og vi er stolte av det, sier Grethe.

Og det er ikke bare maten som bedømmes under konkurransen:

– Man må også holde orden på kjøkkenet. Hygienen er viktig. Dommerne legger like mye vekt på struktur og teknisk gjennomføring. Det er ikke bare maten og smaken som teller, forklarer Solbakken.

Grethe forteller at alt utstyret laget har brukt i konkurransen har de tatt med seg fra Nord-Norge. Både maskiner, kniver, bakker, fjøler, stekepanner og kasseroller har sirlig blitt pakket sammen og sendt sørover i forkant.

– Alt man trenger for å lage et godt måltid, sier hun.

PALLEN: Der Coor/Equinor Forus fra Stavanger tok gull, og Scandic Maritim Catering hentet bronsen hjem til Haugesund, tok laget fra UNN i Tromsø altså sølv.

PALLEN: Der Coor/Equinor Forus fra Stavanger tok gull, og Scandic Maritim Catering hentet bronsen hjem til Haugesund, tok laget fra UNN i Tromsø altså sølv.

Kåre Walin Huglen

André bruker vidunderpulver fra røde alger: Slik lager kokken mat de eldre kan spise helt uten tenner

Motivasjon og god lagånd

De fire kokkene på laget jobber daglig sammen på kjøkkenet til Universitetssykehuset i Nord-Norge der de lager mat til både sykehus og kantine.

– Vi har et utrolig godt arbeidsmiljø på UNN, men det har nok blitt enda bedre gjennom denne prosessen. Vi har det alltid gøy på jobb, men dette har vært spesielt artig. Det er alltid fint å bli anerkjent og sett for den jobben man gjør, sier Grethe.

Hun tror kokkene fra UNN kan trekke mange positive veksler på deltakelsen i konkurransen:

– Det motiverer oss til å gjøre en enda bedre jobb. Løfte sykehuskjøkkenet og institusjonsfaget enda høyere. Det gjør oss også enda mer sammensveiset som kolleger og gruppe. Det er jo artig å gjøre noe annet enn det man gjør til daglig. Det er motiverende for de aller fleste, forklarer Grethe Waage Rafaelsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy