JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høie: Det må være trygt for barnehageassistenter og sykepleierne i kollektivtransporten

Helse- og omsorgsminister Bent Høie under pressekonferansen om koronasituasjonen fredag.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie under pressekonferansen om koronasituasjonen fredag.

Lise Åserud / NTB scanpix

Innen 14. august kan det komme en anbefaling om bruk av munnbind i kollektivtrafikken, varsler helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Samtidig ber han arbeidsgiverne legge til rette for halvering av reisende i rushtiden.

2020080715012620200807150056

Grunnen til at regjeringen ikke innfører en anbefaling nå, er at dette krever kampanjer om riktig bruk, samt å sikre tilstrekkelig tilgjengelighet.

På regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen fredag understreket Høie imidlertid at munnbind ikke er et alternativ til avstandsbestemmelsene.

– Meteren beskytter betydelig bedre enn munnbind. Men vi må ta innover oss at det er situasjoner der det er vanskelig å holde på meteren. Da kan munnbind være et godt supplement i rushtiden, sa Høie.

Bussjåfører lurer på hvorfor det ikke blir påbud om munnbind også i Norge

Høie ber samtidig arbeidsgivere legge til rette for at antallet reisende i kollektivtransporten kan halveres i rushtiden.

– Det kommer til å bli trangere på kollektivtransporten. Vi er nødt til å redusere antall reisende i rushtiden der det er trangt, det vil kreve mye av mange. Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å gå eller sykle til jobb eller skole. Vi oppfordrer arbeidsgivere til å legge til rette for at halvparten så mange bruker kollektivtransporten som vanlig i rushtiden, sier Høie.

Han ber også dem som kan, bli hjemme.

– Vi oppfordrer til bruk av hjemmekontor. Sammen må vi sørge for at det blir trygt for dem som må ta buss og bane i rushtiden. Det må være trygt for barnehageassistenten som må være på jobb når ungene kommer, og for sykepleieren som skal hjem etter dagvakten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy