Høyre-leder Erna Solberg, Venstre-leder Guri Melby og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad lanserer ti grep for å skape arbeidsplasser og sikre at flere får jobb.
Foto: Javad M. Parsa / NTB
Det kom fram da de tre regjeringspartiene onsdag la fram en liste med ti grep de vil ta etter valget.
Ett av punktene er at regjeringen vil «gjøre det mer attraktivt å investere i norske arbeidsplasser ved å redusere formuesskatten på arbeidende kapital».
– En rødgrønn formuesskatt vil være en stor belastning, særlig for familiebedrifter, advarte statsminister Erna Solberg (H) da hun la planen fram sammen med Venstre-leder Guri Melby og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad.
Noe konkret nivå ville hun likevel ikke komme med.
– Vi kan love at det ikke blir mer formuesskatt, men vi lover ikke tallfestet hvor langt den skal ned.
Ti punkter
Den nye tipunktsplanen er ifølge regjeringspartiene ment å få fart på Norge etter koronakrisen og bidra til å skape arbeidsplasser og inkludere flere i arbeidslivet.
Den ble lansert på en felles pressekonferanse i Oslo onsdag.
Statsminister Erna Solberg (H) sier at fem av de ti grepene handler om å gjøre det lettere for folk å forsøke seg i arbeidslivet.
– De fem andre punktene handler om å skape flere private jobber.
Erna Solberg mener det er små forskjeller i Norge: – Skremmende kunnskapsløst, svarer Agenda-sjefen
Politiske regnskap
Blant annet vil partiene innføre en ny gründerpermisjon, tildele konsesjoner for flere havvindprosjekter og sikre 100 prosent dekning av bredbånd over hele landet innen 2025.
De lover samtidig å være garantister for EØS.
Partiene vil også fornye, forenkle og forbedre Nav og prøve nye ordninger som helsejustert lønn. I tillegg melder de at de skal lyse ut flere digitale studieplasser, innføre søskenrabatt for familier som har barn i både barnehage og SFO og prioritere unge i Nav.
De tre partiene la onsdag også fram et 261 sider langt politisk regnskap over hva regjeringen har fått til.
Venstre-leder Guri Melby er stolt av egenevalueringen.
– Vi er stolt over å være del av en regjering som kutter utslipp og styrker skolen, sier hun.
LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.
Ole Martin Wold
Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.
Oslo kommune
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
Enigheten i forhandlingene i Bring Transportløsninger AS (BTL) sikrer blant annet alle BTL-ansatte et tillegg på 16 500 kroner, samt økning av en rekke tillegg. Her er Fagforbundet Post og finans' forhandlinngsutvalg: Jacqueline Hopkinson, Odd Arne Hartvigsen, Cathrine S. Ertsås (foran), Gerd Øiahals og Marius Weisæth underveis i forhandlingene.
Alf Ragnar Olsen