JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre vil ha vaksineplikt for helsepersonell

VAKSINERT: De ansatte på Haukeland sykehus i Bergen var blant de første som fikk tilbud om koronavaksine på jobb. Dette bildet er fra første runde i 2021.

VAKSINERT: De ansatte på Haukeland sykehus i Bergen var blant de første som fikk tilbud om koronavaksine på jobb. Dette bildet er fra første runde i 2021.

Marit Hommedal / NTB

Høyres Erlend Svardal Bøe sier til VG at han vil stille strenge krav til helsepersonell med pasientkontakt om å vaksinere seg.

2023051908404820230519084048

redaksjonen@fagbladet.no

Siden helsepersonell jevnlig er i kontakt med pasienter som er sårbare eller i risikogruppen for smittsomme sykdommer, er vaksinering ekstra viktig, fremholder stortingsrepresentant Erlend Svardal Bøe overfor VG.

– Da er det ekstra viktig at helsepersonell med pasientkontakt vaksinerer seg. Pasientsikkerheten må alltid komme først, sier Bøe, som sitter i Stortingets helse- og omsorgskomité.

Helsedirektøren til uvaksinert helsepersonell: – Dere har selv et ansvar

Bøe var politisk rådgiver og statssekretær i Helsedepartementet under Bent Høie under koronapandemien.

Norge har et mål om en vaksinasjonsgrad på 75 prosent for helseansatte, men nå vil Høyre gjøre det påbudt.

– Jeg synes Ingeborg Senneset i Aftenposten sier det godt. Dette er ikke vaksinetvang. Det er et yrkeskrav. Og det handler om at vi setter pasientsikkerhet først. Om det ikke er mulig, så kan personen i ytterste fall ikke jobbe som helsepersonell, sier Bøe.

5 prosent av sykehjemsansatte i Oslo er uvaksinerte

Statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap) er kritisk, og understreker at det er et viktig prinsipp for regjeringen at vaksinering er frivillig.

– Det har vi lang tradisjon for i Norge, og vi har svært høy vaksinedekning.

©NTB

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy