Fagforbundet Ung inviterer til sommerfestival:

Hva i alle dager holder Mats på med her? – Vi trenger alle litt etterlengtet kultur og musikk

Flere stjerner dukker opp på nettfestivalen, lover Ung-leder Mats Monsen.

Flere stjerner dukker opp på nettfestivalen, lover Ung-leder Mats Monsen.

Idun Teeuwen

Se hvilke kjente artister som dukker opp på nettfestivalen til uka.

2021060910115720210609101444

redaksjonen@fagbladet.no

Fagbladet møter leder Mats Monsen og nestleder Victoria De Oliveira i Fagforbundet Ung på filminnspillingen til festivalen, som skal arrangeres den 16. juni.

De står ved fotballbanen til Lyn sitt kvinnelag i toppserien og filmer et innslag om hvor mye mindre de kvinnelige profesjonelle spillerne blir betalt enn de mannlige. Dette gjør de fordi årets tema for sommerfestivalen er urettferdighet i arbeidslivet.

Victoria De Oliveira og Mats Monsen vil spre ordet og engasjementet til flere medlemmer, og potensielle nye medlemmer.

Victoria De Oliveira og Mats Monsen vil spre ordet og engasjementet til flere medlemmer, og potensielle nye medlemmer.

Idun Teeuwen

Nå skal fotballproffen Emilie (27) få bedre arbeidsforhold

– Kampen for å bli kvitt ulikhetene er fortsatt hard. Fagforbundene har jobbet i alle år for å minske dem, men vi opplever nå at vi er på feil kurs. Derfor ønsker vi å gjøre den yngre generasjonen engasjerte. Endring kommer ikke av seg selv, man må kjempe for den, sier Mats Monsen.

Her kan du låne tipp topp friluftsutstyr

Sommerfestivalen er det som tidligere var en sommerkonferanse. Grunnen til at de heller satser på en festival med mer underholdning, er for å spre ordet og engasjementet til flere medlemmer, og potensielle nye medlemmer, forteller nestleder Oliveira.

Sjekk fritids-tipsene: Slik lærer du ungdommen å ta saken i egne hender

Heldigitalt og åpent for alle

I år blir festivalen heldigital på grunn av koronarestriksjoner. Likevel har rundt 400 allerede meldt seg på. Festivalen er gratis, og åpen for både medlemmer og ikke-medlemmer.

– Vi vil at unge medlemmer skal lære mer om Fagforbundet, arbeidslivet og samfunnet vi lever i. Vi håper de vil sitte igjen med et litt større engasjement, samtidig som de får opplevd etterlengtet kultur og musikk, som det har vært stor mangel på det siste året, sier Monsen.

Fordi 2021 er et valgår, vil en del av programmet dreie seg om viktigheten av å bruke stemmeretten. Programmet lover også musikk fra blant andre Admiral P, Agnethe Saba, Bendik og Sebastian Zalo. Harald Eia og slam-poet Sophie Frost kommer også innom.

I tillegg blir det politiske debatter og samtaler med ungdomspartiene, Mats og Victorias hjørne med gjester og politiske dueller mellom Arbeiderpartiet og Høyre, og SV og Venstre.

Ønsker alle velkommen

Monsen forteller at festivalen originalt skulle være eksklusivt for medlemmer, men at de åpnet den for alle.

– Vi tenkte at det ville være så fint dersom alle kan bli med på festlighetene. Målet er at flere blir medlemmer, så hvis kun to blir med i Fagforbundet har vi nådd målet vårt, forteller han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy