Jasminka holder beredskap under pandemien: – Lekene venter på barna

ALENE: – Jeg savner barna, sier SFO-assistent Jasminka Ahmetovic. Hun er blant omsorgsarbeiderne som holder plasser i beredskap for barna til foreldre i jobber med kritiske samfunnsfunksjoner.

ALENE: – Jeg savner barna, sier SFO-assistent Jasminka Ahmetovic. Hun er blant omsorgsarbeiderne som holder plasser i beredskap for barna til foreldre i jobber med kritiske samfunnsfunksjoner.

Kathrine Geard

Skoler, barnehager og sfo-er over hele Norge er tomme, men dørene er fortsatt åpne. – Foreldre som må på jobb, kan være trygge hvis de kommer hit med barna, sier SFO-assistent Jasminka Ahmetovic.

2020032513200420200325131959

Ingeborg.rangul@fagbladet.no

Jasminka Ahmetovic sitter helt alene på ei huske på lekeplassen på Nesoddtangen skole. I dag er det strålende solskinn, og det skulle det vært 300 barn i aktiv lek her. Men det er helt stille.

Jasminka jobber som assistent på skolen og SFO, og savner barna veldig.

– Dette er så trist. Jeg har jobbet her i ferietiden og andre stille perioder tidligere, men å ikke høre et eneste hyl i gangene, det har jeg aldri opplevd før.

Korona-vakt på SFO

I Norge går rundt 160.000 barn på SFO. Etter korona-utbruddet ble skoler og barnehager stengt over hele landet. Skoler har ansvaret for å gi et tilbud til barn som har foreldre som har jobber som er definert som kritiske samfunnsfunksjoner.

Siden Jasminka kommer seg på jobb uten å måtte bruke offentlig transport, er hun av dem som har vakt på SFO i disse korona-dagene.

Spesialside om koronaviruset

Foreløpig tomt for barn

– Foreløpig har ingen barn kommet selv om vi har åpnet. Mange har fått besteforeldre som barnepassere, eller de har foreldre som er hjemme.

Hun og de andre på vakt har ingen lister over hvilke barn med prioritet som får lov til å være på sfo, men hun kjenner alle barna og ser ikke på akkurat det som en utfordring.

– Foreldre som må på jobb, kan være trygge hvis de kommer hit med barna. Vi passer på.

Lekene venter på action

Mens de er på jobb, har Jasminka og kollegaene startet å vaske. Hun har lært seg skikkelig smittevask.

– Ja, vi lærer noe hele tiden. Også smittevask. Vi gjør så godt vi kan, ler hun litt stille.

Ekspertenes råd: Her kan du lære å gjøre rent som proffene for å stoppe smitte

En annen kollega fikser elevenes pc-er slik at alle får gjort det skolearbeidet som må gjøres for alle de elevene som sitter hjemme.

Jasminka er stolt over at hun kan jobbe på SFO disse dagene og være med og dra lasset.

– Det er ikke bare vi som jobber her som venter på barna. Lekene venter også.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy