JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Et av de første valgløftene innfris:

Jonas vil stramme inn på vikarbruken allerede før jul

MINDRE VIKARBRUK: Regjeringen vil fjerne en formulering i arbeidsmiljøloven som åpner for å ansette folk midlertidig i inntil ett år.

MINDRE VIKARBRUK: Regjeringen vil fjerne en formulering i arbeidsmiljøloven som åpner for å ansette folk midlertidig i inntil ett år.

Håvard Sæbø

Den nye regjeringen har vært klare på at de ønsker å stramme inn vikarbruken i arbeidslivet. Nå vil de endre loven.

2021102909560220211029095602

– Det er et viktig signal vi nå sender. Hele faste stillinger skal være normen i norsk arbeidsliv, sier Støre til NRK.

Regjeringen vil fjerne en formulering i arbeidsmiljøloven som åpner for å ansette folk midlertidig i inntil ett år. Dette vil bli en av de første valgløftene som blir innfridd, påpeker Støre. Stortinget vil få tilsendt lovforslaget innen kort tid.

Disse sykehusene må kutte 90-100 årsverk

– Det skal skje før jul. Det er et forslag som allerede har vært på høring, så derfor kan vi gå rett på forslaget nå, sier arbeidsminister Hadia Tajik.

Lovforslaget er en trist førjulsgave til alle som sliter med å finne seg jobb, mener Henrik Asheim, som er Høyres arbeidspolitiske talsperson.

– Jeg er redd for at dette gjør terskelen høyere for dem som sliter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet. Vi må ikke stenge alle luker inn i arbeidslivet, sier han til NRK.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy