JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-kongressen

Jørn Eggum aktuell som ny LO-leder fra 2025

I KABALEN: Fellesforbundets leder Jørn Eggum spilles inn som aktuell kandidat til å overta som LO-leder – men ikke før i 2025.

I KABALEN: Fellesforbundets leder Jørn Eggum spilles inn som aktuell kandidat til å overta som LO-leder – men ikke før i 2025.

Leif Martin Kirknes

Fellesforbundets leder Jørn Eggum kan være en aktuell kandidat til å overta som LO-sjef om tre år. Eggum selv vet ikke om han vil ta jobben.

2022042809114220220428091142

Fellesforbundets Steinar Krogstad er favoritt til å ta over som nestleder i LO fram til kongressen i 2025. Da mener han at Eggum bør overta som LO-sjef, skriver Klassekampen.

På årets kongress vil Fellesforbundet stille seg bak at Peggy Hessen Følsvik fortsetter som leder. Hun ønsker selv å fortsette i en ny periode. Samtidig går Krogstad inn som nestleder, men han ønsker kun å fortsette fram til 2025.

Dagens ledelse består av Peggy Hessen Følsvik, nestleder Roger Heimli med bakgrunn fra Fagforbundet og førstesekretær Julie Lødrup med bakgrunn fra NTL. Følsvik, som kommer fra forbundet Handel og Kontor, rykket opp fra stillingen som en av to nestledere da daværende leder Hans-Christian Gabrielsen døde brått i 2021. Gabrielsen kom fra Fellesforbundet.

– Jeg vet ikke

Krogstad har tro på nye koster i 2025.

– Jeg tror vi ser for oss et visst generasjonsskifte i LO-ledelsen i 2025. Jeg ser for meg at jeg tar en periode i LO nå, så får det framtidige lederskiftet foregå i neste periode, sier Krogstad, som legger til at han mener Jørn Eggum vil være en god leder for LO.

Forbundsleder Jørn Eggum krever at oljefondsjefen går av

Eggum selv har ikke tatt stilling til om han ønsker et slikt verv.

– Det vet jeg ikke. Jeg har det godt i Fellesforbundet og har til hensikt å stille til valg i 2023 på vårt landsmøte, sier han.

Fellesforbundet er det største fagforbundet innen privat sektor og har tradisjonelt hatt to medlemmer i LO-ledelsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy