Kommuner overtar biler og ansatte etter renovasjonskonkursen

HAR LØSNINGER: De interkommunale selskapene har beredskapsplaner for overtakelse av tjenesten. Hva som vil skje på lenger sikt er høyst usikkert.

HAR LØSNINGER: De interkommunale selskapene har beredskapsplaner for overtakelse av tjenesten. Hva som vil skje på lenger sikt er høyst usikkert.

WERNER JUVIK

I dagene framover blir det mange flere kommunalt ansatte renovasjonsarbeidere i Norge.

2017091913141020170919131226

ola.tommeras@fagbladet.no

Fagbladet har hentet inn kommentarer fra flere av kommunene som står uten operatør til å hente søppel fra og med i dag, etter at RenoNorden i går kveld varslet at de slår seg selv konkurs.

• Disse kommunene rammes av RenoNorden-konkursen

Tilbyr arbeidskontrakt

– Vi vil overta renovasjonsbiler og tilby de ansatte kontrakt med Fosen renovasjon, opplyser Ola Sørås ved Fosen Renovasjon IKS. Fosen renovasjon er eid av kommunene Åfjord, Bjugn, Ørland og Rissa. Selskapet opplyser at de jobber for å unngå innsamlingsstopp i kommunene, og at bilene går som normalt inntil videre.

– Vi jobber nå med å få satt inn biler og sjåfører så fort som mulig, opplyser Sørås.

Hva som vil skje på lengre sikt, er det ikke tatt beslutning om.

• Utbyttefest fra kommunale tjenester

Varsler forsinkelser

De fleste varsler at det kan oppstå forsinkelser ved avfallsinnsamlingen. Det gjør også Ryfylke miljøverk IKS, som har engasjert RenoNorden til søppelinnsamling på vegne av sine kommuner, Finnøy, Forsand, Hjelmeland, Kvitsøy, Rennesøy, Strand og Suldal.

– Situasjonen er tirsdag morgen uavklart. Vi må vente på en avklaring fra konkursboet før vi kan si hva som skjer videre. Det kan bli stans i hentinga av avfall de neste dagene, opplyses det på deres nettside.

• Du betaler ekstra for deres profitt

Laget kriseplan

– Avfallet hentes som normalt til tross for konkursen, opplyser Mette Nygård Havre, kommunikasjonssjef i Bergen Interkommunale Renovasjonsselskap AS (BIR). Selskapet hadde avtale med RenoNorden for kommunene Askøy, Fusa, Os, Osterøy, Kvam, Samnanger, Sund og Vaksdal.

BIR laget beredskapsplaner allerede før sommeren, da RenoNordens økonomiske situasjon ble kjent.

– BIRs eget transportselskap, BIR Transport AS er beredt til å overta innhentingen av avfall inntil videre, opplyser Nygård.

Ryfylke inngikk avtaler

Ryfylke Miljøverk IKS (RYMI) har inngått en avtale med selskapet Renovasjonen IKS samt Suldal Renovasjon som gjør at de kan overta innsamlingsordningen midlertidig.

– Avtalen forutsetter at selskapene får overta RenoNordens personell og biler i området, slik at innsamlingen kan fortsette som i dag med kortest mulig driftsstans, opplyses det på selskapets nettsider.

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy