JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

TV 2 om Giske:

Kompromiss kan gjøre Trond Giske til nestleder i Trøndelag Ap

Trond Giske

Trond Giske

Jan-Erik Østlie

Det jobbes med å få på plass et kompromiss der Trond Giske blir en av to nestledere i Trøndelag Ap, etter det TV 2 erfarer.

2020021911005620200219110056

«Sterke krefter» i Trøndelag Ap jobber for at Trond Giske skal bli ny fylkesleder, men det kan nå være duket for et kompromiss, etter det TV 2 kjenner til.

Løsningen det pekes på, er at ordfører Amund Hellesø (43) i Nærøysund blir ny fylkesleder, mens Giske blir en av nestlederne og en kvinne blir den andre nestlederen. Dette kompromisset skal selv Giskes sterkeste motstandere være villige til å godta, sier kilder til kanalen.

Et nestlederverv vil gi Giske en plass i partiets landsstyre, partiets høyeste organ mellom landsmøtene. Dermed kan det være duket for et comeback for den tidligere nestlederen i Arbeiderpartiet.

Hellesø har tidligere bekreftet at han kan være en aktuell kandidat for fylkesledervervet. Han har tro på at det er mulig å finne en samlende løsning der Giske er med i styret.

• Sofie ett år etter Giske-videoen: Føler seg sviktet av sine egne

– Jeg opplever at Trond har stor støtte i medlemsmassen og blant velgerne våre. Så her må vi bare finne den rette sammensetningen, så blir det her veldig bra, tror jeg, sier han.

Lokallagene har frist til 19. februar med å komme med innspill, og valgkomiteens innstilling skal være klar 16. mars. Årsmøtet i Trøndelag Ap holdes fra 20. til 22. mars.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy