JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingen strandet i natt

Konflikten om pensjon endte i streik: – De går i front for å kjempe

– En ny pensjonsordning skal være like god for kvinner som for menn, og  den skal vare livet ut, sier Odd-Haldgeir Larsen.

– En ny pensjonsordning skal være like god for kvinner som for menn, og den skal vare livet ut, sier Odd-Haldgeir Larsen.

Per Flakstad

– De går i front for å kjempe for gode og trygge pensjonsordninger for alle Fagforbundets nærmere 400.000 medlemmer, sier Fagforbundets nestleder Odd-Haldgeir Larsen.

2021051909590420210519095901

knut.nygaard@fagforbundet.no

Sju ansatte ved Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter er nå i streik, etter at nattas mekling strandet.

Konflikten mellom de ansatte og Røde Kors handle om hvilken tjenestepensjon de ansatte skal ha.

Fikk varsel om endring

Fagforbundets medlemmer og resten av de ansatte i virksomheten har i dag offentlig tjenestepensjon.

Da det ble varslet ønske om å endre til en innskuddsordning, ville Fagforbundet sikre forhandlingsretten for å videreføre en kjønnsnøytral og livslang pensjonsordning, ifølge fagforbundet.no.

– Arbeidsgiver tilbyr en ordinær innskuddspensjon som er vesentlig dårligere enn den offentlige tjenestepensjonen de ansatte har i dag. Den ivaretar ikke Fagforbundets kvalitetskrav, at den skal være like god for kvinner som for menn og at den skal vare livet ut, sier Odd-Haldgeir Larsen, nestleder i Fagforbundet til nettsiden.

Her kan uenighet om pensjon føre til streik

– Viktig sak

– De ansatte på Røde Kors Haugland står opp for en viktig sak – for seg selv, og ikke minst for ansatte som kommer etter dem. Dessuten går de i front for å kjempe for gode og trygge pensjonsordninger for alle Fagforbundets nærmere 400.000 medlemmer, kommenterer Larsen til eget forbund.

– Streik er det kraftigste virkemiddelet vi har i fagbevegelsen. Det er absolutt siste utvei, men noe vi må benytte i dette tilfellet, sier han.

– Svært beklagelig

Arbeidsgiverforeningen Spekter forhandlet på vegne av Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter.

 – Det er svært beklagelig at Fagforbundet velger å ta sine sju medlemmer ved Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter ut i streik i et forsøk på å definere hvilken pensjonsordning som skal gjelde for alle de rundt 90 ansatte ved virksomheten., sier Anne-Kari Bratten.

– Det er svært beklagelig at Fagforbundet velger å ta sine sju medlemmer ved Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter ut i streik i et forsøk på å definere hvilken pensjonsordning som skal gjelde for alle de rundt 90 ansatte ved virksomheten., sier Anne-Kari Bratten.

Jan-Erik Østlie

– Det er svært beklagelig at Fagforbundet velger å ta sine sju medlemmer ved Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter ut i streik i et forsøk på å definere hvilken pensjonsordning som skal gjelde for alle de rundt 90 ansatte ved virksomheten. Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter vil sørge for at pasientene får et godt rehabiliteringsfaglig tilbud til tross for streiken, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten til Spekters egne hjemmesider.

– Pensjonsordningen må være felles for alle ansatte, og det er uansett ikke aktuelt at en fagforening som organiserer en svært liten andel av de ansatte, skal avgjøre hvilken pensjonsordning Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter skal ha, sier Bratten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy