JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her kan uenighet om pensjon føre til streik

Hvis Fagforbundet ikke blir enige med Spekter innen midnatt, blir det streik ved Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter i Fjaler i Vestland.

Hvis Fagforbundet ikke blir enige med Spekter innen midnatt, blir det streik ved Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter i Fjaler i Vestland.

B Ystebo (CC BY-SA 2.0)

De ansatte ved den ideelle rehabiliteringsinstitusjonen krever en bedre og mer rettferdig pensjon. Meklingsfristen er satt til midnatt i dag.

2021051812070020210519155605

bjorn.grimstad@fagbladet.no

Bunaden er så vidt kommet på plass i garderoben før streikevesten gjøres klar for bruk. Det er situasjonen for syv ansatte ved den ideelle rehabiliteringsinstitusjonen i Fjaler i Vestland.

Dette må du vite om ny pensjonskonto

Om de skal møte på jobb som vanlig i morgen eller gå ut i streik, blir i dag avgjort på andre siden av fjellene, nærmere bestemt hos Riksmekleren i Oslo.

Der møtes representanter for Fagforbundet og LO Stat på vegne av de ansatte, mens Spekter representerer arbeidsgiveren, Røde Kors.

Meklingsfristen er satt til midnatt.

Konflikten dreier seg om de ansattes pensjon. Fagforbundet krever at de ansatte får hybridpensjon, som i motsetning til innskuddspensjon er lik for både kvinner og menn og varer livet ut.

Derfor streiker de ansatte for hybridpensjon

Denne meklingen omtales som den siste konflikten fra fjorårets tariffoppgjør. Fagforbundet har allerede kjempet flere kamper hvor resultatet har vært at arbeidstakere har fått hybridpensjon.

Ifølge Fagforbundet skal det dreie seg om flere tusen ansatte i ulike sektorer.

I begynnelsen av desember i fjor ble Fagforbundet enige med Norlandia-kjeden om at ansatte ved åtte private barnehager skulle få hybridpensjon. Det skjedde bare minutter før meklingsfristen gikk ut.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy