JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kontakt mellom partene i barnehagestreiken

Streikende toget i Oslos gater i går. Nå skal det være kontakt mellom partene.

Streikende toget i Oslos gater i går. Nå skal det være kontakt mellom partene.

Bjørn A. Grimstad

Det har onsdag vært kontakt mellom partene i barnehagestreiken, ifølge Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

2022102615330120221027093859

– Partene har i dag snakket sammen. Det mener vi er positivt. Men samtalene har foreløpig ikke ført til noe resultat eller til en reell mekling, opplyser forhandlingsleder Espen Rokkan i PBL på arbeidsgiversiden i en pressemelding.

Streiker for pensjon: Hun mener at studenter vil velge bort private barnehager

Streiken startet mandag 17. oktober. Rundt 2.000 ansatte i 220 barnehager i 16 kommuner er omfattet av streiken. Tirsdag meldte Utdanningsforbundet at det ikke har vært noen formell kontakt mellom partene.

Flere enn 600 har meldt seg inn etter streikestart

– PBL ønsker å bidra til at dette ikke blir en langvarig konflikt og er klar for nye samtaler så snart grunnlaget for dette er til stede, sier Rokkan.

Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta har medlemmer i streik. Striden står først og fremst om pensjon. De ansatte mener PBL løper fra forpliktelsene sine i forbindelse med krav om overgang til Fellesordningen for avtalefestet pensjon (AFP) fra og med neste år.

(©NTB)

idunn.lavik@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy