JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet:

Koronakrisen: Permitterte medlemmer skal slippe å betale kontingent

Frisørene er en av gruppene som vil slippe unna fagforeningskontingenten mens de er i permisjon.

Frisørene er en av gruppene som vil slippe unna fagforeningskontingenten mens de er i permisjon.

Eivind Olai Kristiansen

Flere av Fagforbundets medlemmer har fått forbud mot å jobbe for å hindre koronasmitte. Nå skal de også slippe å betale fagforeningskontingent.

2020031613363020200316161015

eva.ler.nilsen@fagbladet.no

Regjeringen har stengt ned hele bransjer for å hindre koronasmitte, og mange ansatte er permitterte. Også mange selvstendige næringsdrivende er uten arbeid som følge av dette.

Flere av disse er medlemmer i Fagforbundet – som nå tar grep for å avhjelpe den økonomiske situasjonen til medlemmene sine.

Kun 97 kroner i måneden

Mandag ga Fagforbundet beskjed om at de som er permitterte eller lever av dagpenger fra Nav, skal slippe å betale 1,45 prosent av lønna i kontingent så lenge de er uten ordinær inntekt.

De skal kun betale 97 kroner i måneden for innboforsikring og stønadskasse.

De tidligere Postkom-medlemmene, som nå er medlemmer i Fagforbundet, skal også bare betale sin forsikringsdel av kontingenten.

Det er ennå ikke klart fra når kontingentfritaket vil gjelde. Dette skal avgjøres på et møte mandag ettermiddag, etter det Fagbladet får opplyst.

– Vi gjør dette for å bidra til å minke belastningene til de som nå er i en krevende økonomisk situasjon, sier forbundsleder Mette Nord.

Fagbladets spesialside om koronaviruset

Godt mottatt

Vivian Jakobsen, leder av Frisørenes Fagforening sier til Fagbladet at dette er gode nyheter.

Hennes medlemmer har i praksis fått arbeidsnekt, og samtlige er permitterte.

– Dette vil ha mye å si for våre medlemmer. Vi har allerede fått henvendelser fra flere som lurer på om de må betale full kontingent, så dette vil bli veldig godt mottatt, sier Jacobsen.

Takker for tiltak

En annen gruppe som er rammet av at samfunnet stenger ned, er kulturarbeiderne.

Leder av Fagforbundet Teater og Scene, Henriette Jevnaker, er derfor glad for alle tiltak som kan lette medlemmenes svært anstrengte privatøkonomi.

– Dette er et solidarisk og godt tiltak fra Fagforbundet. Det er en krevende tid for våre medlemmer, spesielt de med løsere tilknytning til arbeidslivet, som selvstendig næringsdrivende, frilansere, timeansatte og tilkallingsvakter, sier hun til Fagbladet.

– Alt hjelper

Jevnaker er også glad for at et flertall på Stortinget vil gi full lønn i 20 dager til alle norske arbeidstakere som blir permittert som følge av koronakrisen.

– Det er bra at man tar inn over seg den vanskelige situasjonen som mange nå befinner seg i. Vi er glade for at også Stortinget gjør det de kan for å lette på dette. Vi takker for alle tiltak, sier Henriette Jevnaker.

Følg Fagbladet på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy