JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraftig lønnshopp: Dyrepleierne sa ja

BETALING: Dyrepleierne får nå bedre betalt for å behandle kjæledyrene våre.

BETALING: Dyrepleierne får nå bedre betalt for å behandle kjæledyrene våre.

Eirik Dahl Viggen

Lønnsoppgjøret for dyrepleierne ga dem en kraftig økning i lønna. Nå har de sagt ja til resultatet.

2024092414030720240924140306

per.flakstad@fagbladet.no

Dyrepleierne fikk en kraftig økning av minstelønn for ansatte på dyreklinikker.

Resultatet er nå godkjent.

Det var nesten 65 prosent av medlemmene som deltok i uravstemningen i lønnsoppgjøret for dyrepleiere og klinikkassistenter, og det var et overveldende flertall på 88 prosent som stemte ja til resultatet.

Alle ansatte får et generelt tillegg på sju kroner per time fra 1. april 2024. Det utgjør 13.650 kroner i året for en ansatt i full stilling. 

Samtidig er minstelønnssatsene økt kraftig. For dyrepleier med autorisasjon øker de med mellom 36.688 og 69.248 kroner i året avhengig av ansiennitet, det vil si hvor lenge de har jobbet.

Ansatte på dyreklinikker får en kraftig økning av minstelønna

– Dyrepleierne har ligget langt under andre yrkesgrupper med tilsvarende utdanning, derfor var det veldig viktig for oss å gi dem et skikkelig løft. Med de nye minstelønnssatsene vil dyrepleiere med ti års ansiennitet ha en minstelønn på 509.000 kroner i året. For oss er det en milepæl at de har kommet over 500.000, sa Fagforbundets forhandlingsleder Ingunn R. Jacobsen etter at forhandlingene var ferdig.

For de øvrige ansatte øker minstelønnssatsene med mellom 13.650 kroner og 39.970 kroner i året med virkning fra 1. mai 2024.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy