JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet:

KS: 2023 blir et svært tøft år for kommunene

– Vi går en annerledes tid i møte som vil kreve stor innsats fra kommuner og fylkeskommuner, mener Gunn Marit Helgesen i KS.

– Vi går en annerledes tid i møte som vil kreve stor innsats fra kommuner og fylkeskommuner, mener Gunn Marit Helgesen i KS.

KS

– Rammene for kommuneøkonomien neste år i forslaget til statsbudsjett vil gi tøffe vilkår for kommunenes og fylkeskommunenes muligheter til å gi innbyggerne et godt tjenestetilbud, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

2022100611141220221006111544

tips@fagbladet.no

– Den ekstraordinære situasjonen med betydelig prisvekst og renteøkning gir stor uro for kommuner og fylkeskommuner som skal i gang med sitt budsjettarbeid, sier styrelederen i en pressemelding fra KS.

– I sum ser vi at forventningene til hva kommunesektoren skal løse ikke står i forhold til rammene i kommuneøkonomien, sier Helgesen. Ifølge henne øker dette gapet med flere milliarder kroner i statsbudsjettet for 2023.

Regjeringen foreslår en økning på 2,6 mrd. i kommunenes frie inntekter

– Vi går en annerledes tid i møte som vil kreve stor innsats fra kommuner og fylkeskommuner, mener hun.

Selv om hun ikke ser så lyst på utsiktene for neste år for kommunene sdel, har hun også funnet noe positivt i budsjettforslaget.

Regjeringen har satt av 900 millioner til det de kaller ungdomsløftet, blant annet til tiltak for økt gjennomføring i videregående skole og å styrke kapasiteten i psykisk helsetjeneste.

– Satsingen på et ungdomsløft er en riktig og viktig prioritering, spesielt nå etter koronapandemien, sier Gunn Marit Helgesen.

Regjeringen vil også bruke 690 millioner kroner på å styrke fastlegeordningen.

– Også dette er et viktig tiltak. Men det er bare et skritt på veien og må forsterkes videre dersom målet om en stabil fastlegetjeneste til innbyggerne skal nås, sier Helgesen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy