JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LØNNSOPPGJØRET:

Lønnshopp i disse private barnehagene. Konkurrentene i NHO holder igjen sentralt

Illustrasjonsbilde.

Illustrasjonsbilde.

colourbox.com

Alle ansatte i barnehagekjeden FUS kan vente seg et lønnstillegg på minimum 25.800 kroner, og økte minstelønnssatser. NHO vil ikke øke minstelønnssatsene utover frontfaget i sine barnehager.

2023063010300520230630103005

marte.bjerke@fagbladet.no

Årets lønnsoppgjør(*2) i FUS-barnehagene er dratt i havn uten store konflikter. Det tok ikke lang tid før partene ble enige om et tillegg tilsvarende lønnstilleggene som ble gitt til barnehagene i Private Barnehagers Landsforbund (PBL). Og partene – det er Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta på den ene siden og FUS AS på den andre.

I tillegg til et generelt tillegg til alle på minimum 25.800 kroner, er minstelønnssatsene økt, og fagarbeidere med full ansiennitet får 26.300 kroner. Lønnstilleggene blir gitt med virkning fra 1. mai i år. Flere detaljer om oppgjøret kan du lese her.

LES OGSÅ: Ny lønn for ansatte i Norlandia-barnehagene

I går ble det også klart at barnehagene som er organisert i NHO ikke får økt minstelønnssatsene utover det som er gitt i det såkalte frontfagsoppgjøret(*1) mellom LO og NHO. Det innebærer en økning på 10,50 kroner i timen eller 20.475 kroner i året.

Fagforbundet er ikke fornøyd, og forutsetter nå at det gjennomføres reelle lokale forhandlinger. Og at partene vektlegger en åpen og god prosess.

– Det er ingen hemmelighet at vi har hatt variert erfaring med hvordan lokale forhandlinger faktisk fungerer, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen på Fagforbundets nettsider.

Hun lover videre at Fagforbundet vil følge opp at de lokale forhandlingene gjennomføres på en god måte.

*1 Under tariffoppgjør forhandler konkurranseutsatt industri først, og får dermed legge normen for oppgjørene som kommer etterpå. Bakgrunnen for modellen er blant annet at Norge skal ha et konkurransedyktig næringsliv.

*2 Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør. Det betyr at partene bare forhandler om lønn og ikke andre deler av tariffavtalene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy