JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postoppgjøret i havn:

Lønnstillegg på minst 4400 kroner til ansatte i posten

Oppgjøret i posten endte med et tillegg på minst 4400 kroner. Her overleverer leder Gerd Øiahals (t.v.) i Fagforbundet Post og finans  kravene til Nina Yttervik som ledet Posten Norges forhandlingsdelegasjon. I tillegg ser vi Egil Linge Anderssen og Marie-Therese Hammersborg. Fra FPf ser vi også Jacqueline Hopkinson og nestleder Hans Fredrik Danielsen (delvis skjult).

Oppgjøret i posten endte med et tillegg på minst 4400 kroner. Her overleverer leder Gerd Øiahals (t.v.) i Fagforbundet Post og finans kravene til Nina Yttervik som ledet Posten Norges forhandlingsdelegasjon. I tillegg ser vi Egil Linge Anderssen og Marie-Therese Hammersborg. Fra FPf ser vi også Jacqueline Hopkinson og nestleder Hans Fredrik Danielsen (delvis skjult).

Alf Ragnar Olsen

Fagforbundet Post og finans har oppnådd et generelt tillegg på minst 4400 og har lykkes med å videreføre store deler av ordningen med seniordager. Det er også oppnådd enighet i datterselskapet Bring Courier & Express.

2020090809270120200908115202

tips@fagbladet.no

– Vi mener vi har fått et godt økonomisk oppgjør, omstendighetene tatt i betraktning. Et forholdsvis flatt kronetillegg gir en god sosial profil fordi kronetillegg betyr mest for de med lavest lønn. Deltidsansatte gis forholdsmessige tillegg, forteller lederen for Fagforbundet Post og finans, Gerd Øiahals til Fagforbundets egen nettside.

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Tillegg på 4400 kroner

De ansatte har fått et generelt tillegg på 4400 kroner til de med årtslønn opp til 500.000 kroner og et tillegg på 0,9 prosent til de med høyere lønn.

Oppgjøret blir gitt med virkning fra 1. april.

– Virkningsdatoen var også viktig å få gjennomslag for, ifølge Øiahals.

Seniordager

Seniordager ble et vanskelig tema i forhandlingene.

– Vi visste at dette var viktig for medlemmene og også at dette var noe som arbeidsgiver ville stramme betydelig inn. Vi ble nødt til å godta et kompromiss som innebærer at seniordagene blir redusert, men vi oppnådde å ivareta de eldste seniorene best. Det var viktig for oss. I det store og hele videreføres ordningen, om enn litt amputert. Vi er også fornøyd med at nedtrappingen går over tre år og at den begynner først i 2022, sier Øiahals.

Økt pensjon og stipender

Fra 2022 vil innskuddssatsene til pensjon øke til 5,9 prosent for inntekt mellom 0 og 7,1G og 21,5 prosent for inntekt mellom 7,1 og 12G. I tillegg styrker vi stipendordningen med én million hvert år i tre år fra 2021.

– Med økningen av innskuddssatsene til pensjonsordningen og styrking av stipendordningen så har vi fått på plass gode erstatninger for tapte seniordager. Det er vi godt fornøyde med, sier Gerd Øiahals.

Enighet i Courier & Express AS

Fredag ble det gjennomført lokale forhandlinger, såkalte B-delsforhandlinger, mellom Bring Courier & Express AS og Fagforbundet Post og finans. Leder Gerd Øiahals sier seg fornøyd med resultatet som blant annet omfatter et lønnstillegg på 5100 kroner til samtlige.

Øiahals opplyser at det i tillegg ble oppnådd enighet om en ny bestemmelse som gir de tillitsvalgte drøftingsrett ved kompetanseutviklende tiltak.

– I praksis betyr dette at Fagforbundet Post og finans skal inn i drøftinger når det er aktuelt å endre lønnen til et av medlemmene for å beholde vedkommendes kompetanse i selskapet eller fordi vedkommende har fått vesentlig endrede fullmakter eller arbeidsoppgaver. Det gir oss økt innflytelse over slike prosesser, og det er vi fornøyde med, sier Gerd Øiahals til Posthornet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy