JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Det gigantiske lønnsoppgjøret i kommunene er i gang for fullt. Men høsten er også breddfull av lønnsoppgjør for andre som får sin lønn forhandlet av Fagforbundet.

2020090714072720200915070726

per.flakstad@fagbladet.no

På grunn av koronapandemien er denne høsten en svært hektisk periode for Fagforbundets forhandlere. Her kan du se når din lønn skal forhandles.

7. september: Forhandlinger med Spekter for ansatte i Bring Transportløsninger as.

9. og 10. september: Forhandlinger med Spekter om to avtaler med Akasia. Avtalene gjelder ansatte i Akasia barnehager og Akasia kirke og gravplass/eiendomsforvaltning, som barne- og ungdomsarbeidere, barnehagelærere, førskolelærere, kirkegårdsarbeidere, håndverkere, renholdere og byggdriftere.

Trygdeoppgjøret: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

10. september: Forhandlinger med Spekter om teateroverenskomsten som gjelder yrkesgrupper som kontor- og administrasjonsansatte, teknikere, håndverkere, byggdriftere, ikt-ansatte og renholdere. Disse forhandlingene gjelder ikke ansatte ved Drammen scener og Oslo Konserthus som har egne tariffavtaler.

I fjor steg lønna kraftig. Sjekk din bransje her

11. september: Forhandlinger med Spekter for ansatte i Bring Home Delivery.

14. september: Forhandlinger med Spekter for ansatte i Bring Warehousing.

15. september: Frist for en forhandlingsløsning i oppgjørene for kommuneansatte, ansatte i Oslo kommune og statsansatte.

18. og 19. september: Mekling i oppgjøret for ansatte i bussbransjen.

– Det snakkes om den første mulige storstreiken i bussbransjen på 22 år

22. september: Forhandlinger for ansatte i FUS AS (Trygge barnehager). Tariffavtalen gjelder for ansatte i barnehager som eies av Trygge Barnehager, men driftes av et eget selskap, FUS AS.

22. september: Forhandlinger med KS konkurranseutsatte bedrifter. Avtalen omfatter ansatte i kommunalt eide AS og interkommunale selskaper innen avfall/gjenvinning, biblioteksentralen, IKT-bedrifter, næring/eiendom, parkering, revisjon og vann og avløp.

23. september: Meklingsstart i statsoppgjøret

24. og 25. september: Forhandlinger med Virke om avtalen for ansatte i boligbyggelag, som kontor- og administrasjonsmedarbeidere, tekniske ledere og håndverkere.

28. september: Forhandlinger med NHO om frisøroverenskomsten. Avtalen omfatter om lag 4000 medlemmer som er organisert i Fagforbundet Frisørenes Fagforening.

5. oktober: Forhandler om lønn og rettigheter med Private Barnehagers Landsforbund (PBL) som er arbeidsgiverorganisasjonen til nesten en tredel av alle norske barnehager.

6. oktober: Forhandlinger med KS Bedrift, energiavtalen for ansatte i energisektoren.

14. oktober: Frist for en meklingsløsning i staten

Vidar Eriksen

Sjekk hvor mye du ligger etter sammenlignet med topplederne

15. oktober: Forhandlinger med Virke om landsoverenskomsten for brukerstyrte personlige assistenter og funksjonsassistenter.

15. oktober: Forhandlinger med Virke om landsoverenskomst for frisører. Avtalen gjelder for ansatte i Cutters-kjeden.

10. november: Forhandlinger med Virke for ansatte innen helse, utdanning og kultur, det såkalte HUK-området.

10. og 11. november: Forhandlinger med NHO om ambulanseoverenskomsten. Avtalen gjelder ambulansepersonell som ikke er ansatt på sykehus.

Se hva lønna di ville vært om du hadde fått samme tillegg som hjemmehjelpene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy