Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Det gigantiske lønnsoppgjøret i kommunene er i gang for fullt. Men høsten er også breddfull av lønnsoppgjør for andre som får sin lønn forhandlet av Fagforbundet.

2020090714072720200915070726

per.flakstad@fagbladet.no

På grunn av koronapandemien er denne høsten en svært hektisk periode for Fagforbundets forhandlere. Her kan du se når din lønn skal forhandles.

7. september: Forhandlinger med Spekter for ansatte i Bring Transportløsninger as.

9. og 10. september: Forhandlinger med Spekter om to avtaler med Akasia. Avtalene gjelder ansatte i Akasia barnehager og Akasia kirke og gravplass/eiendomsforvaltning, som barne- og ungdomsarbeidere, barnehagelærere, førskolelærere, kirkegårdsarbeidere, håndverkere, renholdere og byggdriftere.

Trygdeoppgjøret: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

10. september: Forhandlinger med Spekter om teateroverenskomsten som gjelder yrkesgrupper som kontor- og administrasjonsansatte, teknikere, håndverkere, byggdriftere, ikt-ansatte og renholdere. Disse forhandlingene gjelder ikke ansatte ved Drammen scener og Oslo Konserthus som har egne tariffavtaler.

I fjor steg lønna kraftig. Sjekk din bransje her

11. september: Forhandlinger med Spekter for ansatte i Bring Home Delivery.

14. september: Forhandlinger med Spekter for ansatte i Bring Warehousing.

15. september: Frist for en forhandlingsløsning i oppgjørene for kommuneansatte, ansatte i Oslo kommune og statsansatte.

18. og 19. september: Mekling i oppgjøret for ansatte i bussbransjen.

– Det snakkes om den første mulige storstreiken i bussbransjen på 22 år

22. september: Forhandlinger for ansatte i FUS AS (Trygge barnehager). Tariffavtalen gjelder for ansatte i barnehager som eies av Trygge Barnehager, men driftes av et eget selskap, FUS AS.

22. september: Forhandlinger med KS konkurranseutsatte bedrifter. Avtalen omfatter ansatte i kommunalt eide AS og interkommunale selskaper innen avfall/gjenvinning, biblioteksentralen, IKT-bedrifter, næring/eiendom, parkering, revisjon og vann og avløp.

23. september: Meklingsstart i statsoppgjøret

24. og 25. september: Forhandlinger med Virke om avtalen for ansatte i boligbyggelag, som kontor- og administrasjonsmedarbeidere, tekniske ledere og håndverkere.

28. september: Forhandlinger med NHO om frisøroverenskomsten. Avtalen omfatter om lag 4000 medlemmer som er organisert i Fagforbundet Frisørenes Fagforening.

5. oktober: Forhandler om lønn og rettigheter med Private Barnehagers Landsforbund (PBL) som er arbeidsgiverorganisasjonen til nesten en tredel av alle norske barnehager.

6. oktober: Forhandlinger med KS Bedrift, energiavtalen for ansatte i energisektoren.

14. oktober: Frist for en meklingsløsning i staten

Vidar Eriksen

Sjekk hvor mye du ligger etter sammenlignet med topplederne

15. oktober: Forhandlinger med Virke om landsoverenskomsten for brukerstyrte personlige assistenter og funksjonsassistenter.

15. oktober: Forhandlinger med Virke om landsoverenskomst for frisører. Avtalen gjelder for ansatte i Cutters-kjeden.

10. november: Forhandlinger med Virke for ansatte innen helse, utdanning og kultur, det såkalte HUK-området.

10. og 11. november: Forhandlinger med NHO om ambulanseoverenskomsten. Avtalen gjelder ambulansepersonell som ikke er ansatt på sykehus.

Se hva lønna di ville vært om du hadde fått samme tillegg som hjemmehjelpene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy