JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet

LO-økonom tror arbeidsledigheten blir større enn regjeringen legger opp til

BEKYMRET: Roger Bjørnstad, sjeføkonom i LO.

BEKYMRET: Roger Bjørnstad, sjeføkonom i LO.

Jan-Erik Østlie

I forslaget til statsbudsjett anslår regjeringen at ledigheten i 2023 vil være på samme nivå som nå. – For optimistisk, mener LO-økonom Roger Bjørnstad.

2022100614031120221007103627

– Jeg mener nok at regjeringen er for optimistisk. Men jeg håper jo at de får rett, sier Bjørnstad til NTB.

I forslaget til statsbudsjett som ble lagt fram torsdag, legger regjeringen opp til en fortsatt rekordlav arbeidsledighet på 1,7 prosent.

– Mine egne og andres prognoser, som SSB, tilsier jo et ganske sterkt omslag i arbeidsmarkedet med stigende arbeidsledighet. Vi har jo sett det allerede, sier Bjørnstad og trekker fram at både sysselsettingsandelen og tilgangen på ledige jobber har falt.

Slik påvirker statsbudsjettet lommeboka di

Han mener også regjeringens anslag om en prisvekst på 2,8 prosent er «overraskende lavt».

– Men det vitner jo om at de har sterk tro på den norske modellen og lønnsdannelsen. Det kan også tyde på at de ser for seg en noe raskere nedgang i det internasjonale prisbildet, sier LOs sjeføkonom.

Bjørnstad er likevel godt fornøyd med budsjettforslaget Ap-Sp-regjeringen har lagt fram.

– Dette budsjettet adresserer de store problemene vi står overfor, på en veldig god måte. Det er et budsjett preget av mye politikkinnhold, med et tydelig politisk linjeskifte, sier han.

Spekter: – Vi må unngå panikk og effektivisere offentlig sektor

– Det er overraskende at de har klart å stramme såpass kraftig inn på oljepengebruken, samtidig som de har forsterket den sosiale profilen.

©NTB

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy