JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny regjering:

LOs mann hos statsministeren: Dette er Støres nye statssekretær

Wegard Harsvik blir statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK)-.

Wegard Harsvik blir statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK)-.

Jan-Erik Østlie

Han skrev boken «Arven etter Erna», og er tidligere rådgiver i Fagforbundet. Nå skal Wegard Harsvik være med å stå til ansvar for arven etter Jonas Gahr Støre.

2021101209270320211012093107

helge@lomedia.no

Wegard Harsvik (54) blir statssekretærer ved Statsministerens kontor. Det får FriFagbevegelse opplyst fra kilder som er tett på prosessen rundt regjeringsdannelsen til Jonas Gahr Støre.

Harsvik er i dag leder for «Samfunnskontakt og strategi» i LO. Samtidig har han tidligere både vært statssekretær, politisk rådgiver og møtt som vararepresentant på Stortinget for Arbeiderpartiet.

Mye lest: Jaget etter ekstravakter tok knekken på helsearbeider Inger-Lill

«Arven etter Erna»

Harsvik blir dermed en viktig person tett på landets statsminister, i en periode hvor det er mange viktige saker som står på spill for LO. Kampen mot sosial dumping, ny AFP-ordning, arbeidslivssaker, kampen for heltid og Norgesmodellen er saker som står høyt på dagsorden.

I vår ga Wegard Harsvik ut boka «Arven etter Erna». Etter åtte år som statsminister etterlater Erna Solberg seg en kuttliste på 43 milliarder kroner, samtidig som Høyres sponsorer har fått millioner i skattelette, hevder han i boka.

– Konklusjonen er at vi har fått et samfunn med økende ulikhet og mer privatisering. Kutt og reformer har påvirket livet til eldre, uføre og arbeidsledige. Og de rikeste har fått skattekutt, skriver han i boka.

Åtte år med regjeringen Solberg: Disse kuttene har rammet arbeidere, syke, uføre og aleneforeldre

Tradisjon

Harsvik har også uttalt til FriFagbevegelse etter valget at det er viktig å få en regjering som er opptatt av å skape en industri som tar hensyn både til klima og en rettferdig fordeling, hvor Staten både skal være pådriver og tilrettelegger.

Det er tradisjon for at en person fra LO sitter tett på makten når Arbeiderpartiet har statsministeren. Under Jens Stoltenbergs åtte år som statsminister var Svein Fjellheim statssekretær i sju år, før Mette Nord hadde samme funksjon det siste året.

Fjellheim kom fra stillingen som LOs distriktssekretær i Rogaland. Hans oppgave hos Stoltenberg på Statsministerens kontor (SMK) var blant annet å holde kontakten med partene i arbeidslivet. Mette Nord har senere blitt forbundsleder i LOs desidert største forbund, Fagforbundet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy