JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-sjefen med kraftsalve mot regjeringen Solberg

FÅR SÅ DET SUSER: LO-lederen fyrte av en kraftsalve mot statsminister Erna Solberg og regjeringen på LOs representantskapsmøte.

FÅR SÅ DET SUSER: LO-lederen fyrte av en kraftsalve mot statsminister Erna Solberg og regjeringen på LOs representantskapsmøte.

NTB Scanpix

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen beskylder regjeringen for å prøve å «skremme» folk tilbake i jobb.

2020021812540020200219085648

I en tale til LOs representantskapsmøte på Folkets Hus i Oslo tirsdag viste Gabrielsen til at Norge måtte hatt 130.000 flere jobber i dag for å ha samme sysselsettingsgrad som før finanskrisen.

Jobbskaping må være «jobb nummer én» for regjeringen, fastholdt han.

Likevel faller store grupper utenfor.

– Derfor er det opprørende å se at det gjøres så altfor lite for å hjelpe folk inn i jobb. I stedet for å hjelpe folk inn i jobb, skal man nærmest skremme folk tilbake i arbeid, som om det har noen effekt, sa Gabrielsen.

Han viste blant annet til kuttet i AAP-støtte til unge under 25 år som eksempel.

Kan være brudd på menneskerettighetene å nekte AAP-mottakere støtte

LO-representantskapet var tirsdag samlet for å vedta sin tariffpolitiske uttalelse før årets lønnsoppgjør. Sekretariatet hadde på forhånd innstilt på forbundsvise oppgjør. Årets lønnsoppgjør er et hovedoppgjør.

Kalender for lønnsoppgjøret 2020

johan.falnes@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy