JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Malvik-ordfører Ingrid Aune omkom i båtulykke i Namsos. – Det er bare dypt tragisk, sier Mette Nord

Ordfører Ingrid Aune (33) omkom i båtulykken i Namsos.

Ordfører Ingrid Aune (33) omkom i båtulykken i Namsos.

Leif Martin Kirknes

Ap-ordfører Ingrid Aune (33) og Eivind Olav Kjellbotn Evensen (43) døde i en båtulykke i Namsos natt til torsdag.

2019080114294420200111122855

hanna.skotheim@fagbladet.no

Alle nødetater rykket ut etter at et vitne meldte om ulykken klokka 1.43 natt til torsdag. På et skjær i fjorden utenfor Namsos fant de en båt et stykke opp på land.

De to ble først betegnet som alvorlig skadd. De ble fraktet i båt til land og fløyet med luftambulanse til sykehuset Namsos. Kjellbotn Evensen ble erklært død ved ankomst til sykehuset. Aune var hardt skadd.

På en pressekonferanse torsdag klokka 14 opplyste politiet at også Malvik-ordføreren er død.

Ordfører Ingrid gjør alt hun kan for å skape en heltidskultur. Her er hennes beste råd

– Tragisk

Mette Nord, leder i Fagforbundet, tar budskapet om dødsfallet tungt.

– Det er bare dypt tragisk. Selvfølgelig for familien, men også for lokalsamfunnet. Ingrid var en av de dyktigste ordførerene våre. Hun har satt heltid på dagsorden, og arbeidet hennes er noe vi begynner å se resultater av nå. Hun var en fantastisk person, og vi kommer til å savne henne veldig, sier Nord til Fagbladet.

Les om Ingrid Aune på Wikipedia

Ble ordfører som 29-åring

Ingrid Aune kommer fra tettstedet Hommelvik, og har vært ordfører for Arbeiderpartiet i Malvik kommune i Trøndelag siden 2015, da hun ble kommunens yngste ordfører noensinne.

Aune har tidligere vært politisk rådgiver for Ap-politiker Espen Barth Eide da han var statsråd i Forsvarsdepartementet og fulgte senere Barth Eide over i Utenriksdepartementet.

Stor sorg

Ap-leder, Jonas Gahr Støre, skriver på sin Facebook-side at hele partiet er i stor sorg etter nyheten om Aunes bortgang:

«Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at vår kjære venn og partikollega, ordfører i Malvik Ingrid Aune, sammen med Eivind Olav Kjelbotn Evensen mistet livet i en båtulykke utenfor Namsos natt til i dag. Våre tanker går til deres nærmeste familie».

Videre skriver han:

«Ingrid var en dyktig politiker med et smittende engasjement for politikk og medmennesker. Hun var både ung og erfaren og stilte til gjenvalg som ordfører i Malvik kommune i Trøndelag. Hennes iherdige innsats for å sikre hele og faste stillinger er blitt til et forbilde for lokalpolitikere i Arbeiderpartiet over hele landet. Ingrid hadde stor kunnskap om internasjonale spørsmål, og hun var levende opptatt av kampen for nedrustning og internasjonal solidaritet».

Sterkt inntrykk

43 år gamle Eivind Olav Kjellbotn Evensen har jobbet som kommunepsykolog i Namsos kommune.

– Dette er ei tragisk hendelse som selvsagt gjør stort inntrykk på alle som bor i området, og også oss som jobber i kommunen. En av våre ansatte er involvert, og det gjør sterkt inntrykk. En trist dag i kommunen, sier rådmann Inge Ryan i Namsos til Namdalsavisa.

Politiet opplyser at begge de omkomne etterlater seg familie.

Etterforskning

På en pressekonferanse klokka 12 torsdag ble det klart at politiet rutinemessig har opprettet sak for å finne årsaken til ulykken og at flere vitner er avhørt eller vil bli avhørt.

Havarikommisjonen kommer til ulykkesstedet fredag. De skal sammen med krimteknikere fra politiet gjøre undersøkelser både av båten og av stedet.

Dag S. Liset, avdelingsdirektør i Statens havarikommisjon for transport, bekrefter at de er orientert om båtulykka i Namsos.

– Vi har begynt å hente inn informasjon om ulykken og jeg regner med at vi kommer til å være der i morgen. Da vil vi gjøre undersøkelser på skadestedet og båten, sier han til VG.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy