JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Manglerudhjemmet blir kommunalt igjen i 2020

BETINGET FORNØYD: Leder i Fagforbundet pleie og omsorg i Oslo, Siri Follerås, er glad for at Manglerudhjemmet blir kommunalt i 2020, men skulle helst sett at hjemme ble rekommunalisert så raskt som mulig.  Nestleder Fredrik Olstad var svært misfornøyd med at Unicare i utgangspunktet skulle få drive hjemmet fram fram til 2021.

BETINGET FORNØYD: Leder i Fagforbundet pleie og omsorg i Oslo, Siri Follerås, er glad for at Manglerudhjemmet blir kommunalt i 2020, men skulle helst sett at hjemme ble rekommunalisert så raskt som mulig. Nestleder Fredrik Olstad var svært misfornøyd med at Unicare i utgangspunktet skulle få drive hjemmet fram fram til 2021.

Tri Nguyen Dinh

Fagforbundets tillitsvalgte var svært skuffet over det rødgrønne byrådet som ga private Unicare mulighet til å drive Manglerudhjemmet framtil 2021. Nå har byrådet gått tilbake på dette. Manglerud blir kommunalt fra 2020.

2018102313345420230821171436

tips@fagbladet.no

– Vi er veldig glad for dette, sier leder i Fagforbundet pleie og omsorg i Oslo, Siri Follerås, til Dagsavisen.

Samtidig legger hun til at hun helst skulle sett av Manglerudhjemmet hadde blitt rekommunalisert så raskt som mulig.

Ønsket å rekommunalisere alle sykehjemmene

Fagforbundet var misfornøyd

Fagforbundet var svært misfornøyd over at det rødgrønne byrådet i hovedstaden ikke brukte muligheten for å rekommunalisere Maglerudhjemme når kontrakten med Unicare går ut. I stedet mente byråd Tone Tellevik Dahl at det private selskapet skulle få drive videre fram til 2021 når beboerne skal flyttes til Dronning Ingrids Hage, en helt ny demenslandsby.

– Dette betyr to år til med usikkerhet. Det er kommunevalg neste år og det er uvisst om et eventuelt nytt politisk flertall vil konkurranseutsette sykehjemmet igjen, sa nestleder Fredrik Olstad i Fagforbundet pleie og omsorg til Fagbladet.

Helsefagarbeiderne får 40.000 kroner mer i lønn når Oslo kommune overtar privat sykehjem

Brudd på samarbeidsavtalen

Partiet Rødt mente i etterkant at beslutningen om å la Unicare drive videre fram til 2021 at dette var et brudd på samarbeidsavtalen mellom byrådspartiene.

Etter forhandlinger er byrådet nå blitt enig med seg selv om at Unicare får utløse den første opsjonen på ett års videre drift, men ikke lenger. Det vil si at selskapet skal drive sykehjemmet fram til 2020.

Direktør Janne Sonerud i Unicare Omsorg skriver i en e-post til Dagsavisen at selskapet så langt ikke er informert om kommunens beslutning når det gjelder driften av Manglerudhjemmet.

Tillitsvalgt på Manglerud sykehjem: – Ap er ikke lenger et parti for arbeiderne

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy