BETINGET FORNØYD: Leder i Fagforbundet pleie og omsorg i Oslo, Siri Follerås, er glad for at Manglerudhjemmet blir kommunalt i 2020, men skulle helst sett at hjemme ble rekommunalisert så raskt som mulig. Nestleder Fredrik Olstad var svært misfornøyd med at Unicare i utgangspunktet skulle få drive hjemmet fram fram til 2021.
Tri Nguyen Dinh
tips@fagbladet.no
– Vi er veldig glad for dette, sier leder i Fagforbundet pleie og omsorg i Oslo, Siri Follerås, til Dagsavisen.
Samtidig legger hun til at hun helst skulle sett av Manglerudhjemmet hadde blitt rekommunalisert så raskt som mulig.
Ønsket å rekommunalisere alle sykehjemmene
Fagforbundet var misfornøyd
Fagforbundet var svært misfornøyd over at det rødgrønne byrådet i hovedstaden ikke brukte muligheten for å rekommunalisere Maglerudhjemme når kontrakten med Unicare går ut. I stedet mente byråd Tone Tellevik Dahl at det private selskapet skulle få drive videre fram til 2021 når beboerne skal flyttes til Dronning Ingrids Hage, en helt ny demenslandsby.
– Dette betyr to år til med usikkerhet. Det er kommunevalg neste år og det er uvisst om et eventuelt nytt politisk flertall vil konkurranseutsette sykehjemmet igjen, sa nestleder Fredrik Olstad i Fagforbundet pleie og omsorg til Fagbladet.
Helsefagarbeiderne får 40.000 kroner mer i lønn når Oslo kommune overtar privat sykehjem
Brudd på samarbeidsavtalen
Partiet Rødt mente i etterkant at beslutningen om å la Unicare drive videre fram til 2021 at dette var et brudd på samarbeidsavtalen mellom byrådspartiene.
Etter forhandlinger er byrådet nå blitt enig med seg selv om at Unicare får utløse den første opsjonen på ett års videre drift, men ikke lenger. Det vil si at selskapet skal drive sykehjemmet fram til 2020.
Direktør Janne Sonerud i Unicare Omsorg skriver i en e-post til Dagsavisen at selskapet så langt ikke er informert om kommunens beslutning når det gjelder driften av Manglerudhjemmet.
Tillitsvalgt på Manglerud sykehjem: – Ap er ikke lenger et parti for arbeiderne
FLERE KRAV: For helsepersonell med utdanning gjennomført utenfor EØS består godkjenningsprosessen i Norge av to trinn. Søkeren har tre år på seg til å fullføre norskopplæringen og de andre kravene for godkjenning.
karin svendsen
KUTTER: Nå kutter Trygve Slagsvold Vedum i skatten til mange unge.
Amanda Pedersen Giske / NTB
FRAVÆRENDE: Daværende statsminister Jens Stoltenberg tenker på sykelønna, mens kronsprinsen holder tale under regjeringens middag før Håkon og Mette-Marits bryllup i 2001.
Terje Bendiksby / NTB
UNBOXING: Hjemmesykepleierne synes klærne ser gode og varme ut. – Vi føler oss verdsatt, sier Cathrine Torvund (foran). F.v.: Mirjete Demaku, Vanessa Olsen og Grete Fredheim.
Marte Bjerke
VIL IKKE MED: Både Gunn Nypen (59) (t.v.) og Mona Pettersen (53) sier de vil bytte arbeidssted dersom den boligen de arbeider på, blir overtatt av en privat operatør.
Berit Baumberger
Hjelpepleier Unni Betten og sykepleier Amanda Roksvåg setter pris på hverandres innsats på jobb.
Martin Guttormsen Slørdal