Mette Nord: – Det er dagens regjering og ikke EØS som svekker rettighetene våre

Per Flakstad

Fagforbundets leder Mette Nord gikk i strupen på regjeringen og dens støttepartier i sitt innlegg noen minutter inn i onsdagsnatten.

2017051000332420170510122117

per.flakstad@fagbladet.no

– Det er ikke EØS som har bestemt at vi skal ha mer midlertidlighet i Norge, eller at vi skal bruke mer bemanningsbyråer, og at arbeidsfolk kan utnyttes på det groveste.

– Det er den norske regjeringen som har fjernet rettigheter og som har bidratt til at vi har fått et mindre seriøst arbeidsliv gjennom å føre en politikk som systematisk undergraver våre opparbeidete rettigheter, sa hun.

EØS-debatten: Ja-siden mobiliserte – nei-siden tatt på senga

Fagforbundet har foreslått formuleringer som skjerper forholdet til EØS. Men Mette Nord mener at det ikke å tro at EØS-avtalen kan sies opp, og så skal alle problemer løse seg.

– Hovedproblemet er dagens blåblå regjering, sa hun.

– De rødgrønne flertallene som styrer i blant annet Tromsø, Trondheim og Oslo viser at politikk virker. Også EØS-avtalen gir et handlingsrom som kan ivareta rettigheter. Men bare hvis politikerne velger å bruke det, sa Mette Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy