JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mette Nord: – Det er dagens regjering og ikke EØS som svekker rettighetene våre

Per Flakstad

Fagforbundets leder Mette Nord gikk i strupen på regjeringen og dens støttepartier i sitt innlegg noen minutter inn i onsdagsnatten.

2017051000332420170510122117

per.flakstad@fagbladet.no

– Det er ikke EØS som har bestemt at vi skal ha mer midlertidlighet i Norge, eller at vi skal bruke mer bemanningsbyråer, og at arbeidsfolk kan utnyttes på det groveste.

– Det er den norske regjeringen som har fjernet rettigheter og som har bidratt til at vi har fått et mindre seriøst arbeidsliv gjennom å føre en politikk som systematisk undergraver våre opparbeidete rettigheter, sa hun.

EØS-debatten: Ja-siden mobiliserte – nei-siden tatt på senga

Fagforbundet har foreslått formuleringer som skjerper forholdet til EØS. Men Mette Nord mener at det ikke å tro at EØS-avtalen kan sies opp, og så skal alle problemer løse seg.

– Hovedproblemet er dagens blåblå regjering, sa hun.

– De rødgrønne flertallene som styrer i blant annet Tromsø, Trondheim og Oslo viser at politikk virker. Også EØS-avtalen gir et handlingsrom som kan ivareta rettigheter. Men bare hvis politikerne velger å bruke det, sa Mette Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy