JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg 2021

Mette Nord etter rødgrønn valgseier: – Dette er viktig for hele arbeidslivet

VALGSEIER: Mette Nord har drevet valgkamp i de siste ukene, og er glad for å innkassere en seier på vegne av Fagforbundets medlemmer og resten av norsk arbeidsliv.

VALGSEIER: Mette Nord har drevet valgkamp i de siste ukene, og er glad for å innkassere en seier på vegne av Fagforbundets medlemmer og resten av norsk arbeidsliv.

Jan-Erik Østlie

At Norge skifter fra blått til rødt gleder Fagforbundets leder. – Kampen mot privatisering er vunnet med dette, sier Mette Nord.

2021091400025420210914134601

eva.ler.nilsen@fagbladet.no

Nord feirer det som kan betegnes som en solid valgseier på Arbeiderpartiets valgvake i Oslo når Fagbladet snakker med henne sent mandag kveld.

– Dette er strålende, det nye flertallet på Stortinget er en viktig seier for hele arbeidslivet. Det vil rett og slett gi bedre vilkår for oss alle, sier hun.

Fagforbundets leder, er optimistisk på at de tre partiene som nå får flertall på Stortinget klarer å forhandle fram en regjeringsplattform.

– Det er veldig realistisk at det skal lykkes, sier Mette Nord til FriFagbevegelse.

Forbundslederen, som også er sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet, mener Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er enige om alle de vesentligste sakene som må være med i en regjeringsplattform.

Viktige saker i fokus

Nord sier til Fagbladet at valgresultatet betyr at Fagforbundets medlemmer vil se sine viktige saker på den politiske dagsordenen framover, som retten til faste, hele stillinger.

–Vi får dessuten en regjering som sikrer at vi ikke konkurranseutsetter tjenester. Jeg vil si at kampen mot privatisering er vunnet med dette, for både Ap, Sp og SV er tydelige på det, sier hun.

Mette Nord viser til forbundets egen valgundersøkelse, hvor medlemmene rangerte kampen mot Forskjells-Norge som den viktigste saken i valg av parti i stortingsvalget.

Forbundslederen synes de har fått et godt svar nå som det blir en politisk retningsendring etter valget. Å utjevne sosiale ulikheter står høyt på prioriteringslista.

Forskjell på folk – fire år etter

Miljøforventninger

Mette Nord har også store forventninger til at en ny regjering vil sørge for et skikkelig løft for kommuneøkonomien, men også for å muliggjøre det grønne skiftet i industrien i privat sektor. I siste del av valgkampen har hun reist rundt sammen med Fellesforbundets leder Jørn Eggum på arbeidsplassbesøk.

– Vi har sett innovasjon uansett hvor vi har reist. Det er ikke akkurat initiert av den sittende regjeringen, dette har bedriftene gjort for egne midler. Men med ny regjering kan vi få til et skikkelig løft for å få til det grønne skiftet, understreker hun.

Samarbeid med Rødt

I sin tale på valgkvelden inviterte Rødt-leder Bjørnar Moxnes seg selv til forhandlinger med Ap, SV og Senterpartiet. Det synes Mette Nord er bra.

– Vi deler mange av målene til Rødt, som å redusere forskjellene i samfunnet og å stoppe konkurranseutsettingen. Selv om vi har litt ulik tilnærming til gjennomføringsplanene, må vi nå bygge videre på de tingene vi er enige om. Men alle som har jobbet for et regjeringsskifte må nå bidra til stabilitet slik at vi får gjennomført de reformene som trengs for å styrke kommunene og sørge for det grønne skiftet, for en tannhelsereform og en tillitsreform. Det vil bli økonomisk krevende, men vil også kreve mye arbeid, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy