JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå er Arbeiderpartiet halvparten så stort som Høyre

Se hvilke partier som stiger på denne målingen

Arbeiderpartiet får 16 prosent på målingen, som er ned 1,3 prosentpoeng i forhold til februarmålingen.

Arbeiderpartiet får 16 prosent på målingen, som er ned 1,3 prosentpoeng i forhold til februarmålingen.

Herman Bjørnson Hagen

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 16 prosent på en ny måling Opinion har utført for ABC Nyheter og Altinget. Det er mindre enn halvparten av Høyre.

2023030209082820230302090823

Dette er den laveste oppslutningen Arbeiderpartiet har fått på en Opinion-måling siden analysebyrået startet med partimålinger i 2007, skriver ABC Nyheter og Altinget.

Arbeiderpartiet får 16 prosent på målingen, som er ned 1,3 prosentpoeng i forhold til februarmålingen.

Selv om Senterpartiet går fram 0,6 prosentpoeng – til 6 prosent – går regjeringspartiene samlet tilbake 0,8 prosentpoeng på målingen.

Ap-ledelsens håndtering av Giske-saken hudflettes i ny bok

Statsviter og ekspert på norsk politikk Svein Erik Tuastad mener Norge er inne i en periode preget av generell misnøye, og at regjeringspartiene automatisk blir straffet av velgerne i slike perioder.

– Jeg er ikke sikker på at velgerflukten fra Arbeiderpartiet kommer til å vare, men at det er et uttrykk for at velgerne er frustrerte over vanskelige tider. Samtidig er regjeringen konstant på defensiven i flere saker, sier Tuastad til ABC Nyheter.

Høyre går opp 0,6 prosentpoeng til får 32,5 prosent, som gjør partiet dobbelt så stort som Arbeiderpartiet.

Sofie ett år etter Giske-videoen: Føler seg fullstendig sviktet av sine egne

På målingen havner KrF, Venstre og Miljøpartiet De Grønne (MDG) under sperregrensen. KrF går ned fra 4 til 3,4 prosent, Venstre fra 5 til 3,9, mens (MDG) har falt fra 4,3 til 3,4.

Andre parter får følgende tall i målingen: Rødt 6,9 (+0,5), SV 9,2 (+1,2), Frp 13,6 (+1), mens kategorien «andre» står uforandret på 5 prosent.

1.053 personer er spurt i målingen som er gjort i perioden 21.–27. februar. Målingen har en feilmargin mellom 1 og 3 prosentpoeng.

(©NTB)

ole.henrik.tveten@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy